Μαμά κοιμίζει το 8 μηνών μωρό της σε στρώμα στο πάτωμα για να γίνει ανεξάρτητο

Μαμά κοιμίζει το 8 μηνών μωρό της σε στρώμα στο πάτωμα για να γίνει ανεξάρτητο

Είναι αλήθεια ότι η μέθοδος Μοντεσσόρι επιλέγεται πλέον από όλο και περισσότερους γονείς για την ανατροφή των παιδιών τους, επειδή μπορεί να ενισχύσει την αυτονομία τους από πολύ νωρίς στη ζωή τους. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν είναι λίγες οι μαμάδες που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο και είτε βιάζονται να ξεκινήσουν την... εκπαίδευση είτε κάνουν κάποιες πιο αμφιλεγόμενες επιλογές.

Όπως αυτή μαμά που αποκάλυψε ότι το 8 μηνών μωρό της κοιμάται σε ένα στρώμα στο πάτωμα για να μάθει πώς να είναι ανεξάρτητο. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως αυτό το κρεβάτι δεν είναι μόνο καλύτερο για το παιδί, αλλά και είναι και ασφαλέστερο (αφού ξυπνάει και παίζει χωρίς κίνδυνο, αν δεν την αντιληφθούν) και φθηνότερο (αφού δεν είναι κανονικό κρεβάτι ή κούνια).

Το βασικό ερώτημα με αυτήν τη πρακτική είναι ότι ίσως είναι επικίνδυνη για τόσο μικρά παιδιά, αφού η μέθοδος Μοντεσσόρι συστήνεται συνήθως για παιδιά από 2 ετών και άνω.

Η άποψη της ειδικού Κάρολ Κούπερ πάνω στο θέμα είναι ότι ένα μωρό μπουσουλάει και εξερευνά τα πάντα και γι’ αυτό η εφαρμογή αυτής της μεθόδου προϋποθέτει ότι όλο το δωμάτιο θα είναι πάντα πεντακάθαρο και ασφαλές, χωρίς σκόνη και χωρίς κρυφούς κινδύνους. Επίσης, το στρώμα πρέπει να είναι κατάλληλο για τόσο μικρό παιδί ώστε να μην υπάρχει ούτε ο ελάχιστος κίνδυνος ασφυξίας. Ένα δευτερεύον πρόβλημα για μια μαμά είναι το σκύψιμο που απαιτείται σε κάθε νυχτερινό τάισμα, ειδικά εάν υπάρχει ήδη επιβάρυνση στη μέση της.

Στις ενστάσεις των άλλων μαμάδων, η συγκεκριμένη μαμά απάντησε ότι τα έχει όλα υπό έλεγχο και, μάλιστα, το δωμάτιο διαθέτει κάμερα ώστε οι γονείς να ξέρουν πάντα τι κάνει το μωρό τους.

Πηγή: thesun.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v