Καταλήψεις από την πρώτη μέρα σε Λύκεια της χώρας

Καταλήψεις από την πρώτη μέρα σε Λύκεια της χώρας

Μετά από 5 μήνες τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές λυκείου επιστρέφουν στα θρανία με θερμομέτρηση και βεβαιώσεις self-test στο χέρι. Ωστόσο, δεν είναι σύμφωνοι όλοι οι μαθητές με την απόφαση αυτή, αφού η πρώτη μέρα ξεκινά με καταλήψεις σε αρκετά λύκεια της χώρας.

Υπό κατάληψη λύκειο στην Πετρούπολη

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελεί λύκειο της Πετρούπολης στην Αθήνα, με αίτημα των μαθητών να ανοίξουν τα φροντιστήρια. «Είμαστε έξι μήνες κλειστά, δίνουμε πανελλήνιες και αντί να ανοίξουν τα φροντιστήρια να δούμε τι γίνεται, μας ανοίγουν τα σχολεία που είμαστε 25 άτομα μέσα στην τάξη» δήλωσε στον ΑΝΤ1 μαθητής της Γ’ Λυκείου του 4ου Ενιαίου Λυκείου Πετρούπολης.

Την κατάληψη αποφάσισε το 15μελες συμβούλιο των μαθητών, ενώ όταν ο συνεντευξιαζόμενος μαθητές ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι υπάρχει πανδημία, απάντησε πως το πιστεύει, «αλλά όχι όπως τα λένε στα κανάλια». 

Κατάληψη σε 4 λύκεια της Πάτρας

Εκτός από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Πετρούπολης, προχώρησαν σε κατάληψη ακόμα τέσσερα λύκεια στην Πάτρα και συγκεκριμένα το 6ο, το 7ο, το 11ό και το 12ο. Οι μαθητές θεωρούν πως δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Πηγή: thetoc.gr, zougla.gr

v