Συνάδελφος αποκάλεσε το γραφείο μου τσίρκο επειδή έχει ζωγραφιές των παιδιών μου

Συνάδελφος αποκάλεσε το γραφείο μου τσίρκο επειδή έχει ζωγραφιές των παιδιών μου

Υποθέτω πως οι περισσότερες εργαζόμενες μαμάδες έχουν φωτογραφίες και ζωγραφιές των παιδιών τους στολισμένες στο γραφείο τους. Είναι κάτι που, ακόμα κι αν υποσχεθείς πως δεν θα το κάνεις ποτέ, δεν μπορείς να αντισταθείς. Θες να έχεις γύρω σου κάτι που θα σου θυμίζει τα μικρά σου αγγελούδια.

Όπως εμείς, λοιπόν, έτσι και μια μαμά από τον Καναδά, η οποία μοιράζεται το γραφείο της με ένα μεγαλύτερο σε ηλικία συνάδελφο, στόλισε το γραφείο της με ζωγραφιές των παιδιών της. 

«Στη μεριά του συναδέλφου μου» εξομολογείτε η μαμά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «δεν υπάρχει τίποτα εκτός από το κορνιζαρισμένο πτυχίο του και ένα ρολόι τοίχου. Δεν έχει ούτε μία φωτογραφία της οικογένειάς του ή ένα πιο προσωπικό αντικείμενο και σέβομαι απόλυτα την απόφασή του.

Στη δική μου μεριά πάλι, έχω κρεμάσει στον τοίχο φωτογραφίες των παιδιών μου καθώς και μερικές ζωγραφιές τους. Επίσης έχω μια οικογενειακή φωτογραφία πάνω στο γραφείο μου και οι περισσότεροι πελάτες σχολιάζουν θετικά τόσο τις φωτογραφίες, όσο και τις ζωγραφιές των παιδιών μου. Τις βρίσκουν χαριτωμένες και δημιουργούν ένα κλίμα οικειότητας ανάμεσά μας.

Στην αρχή, η συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο ήταν αρμονική, αλλά σταδιακά άρχισε να στραβώνει. Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, μου ζητάει επίμονα να αφαιρέσω τις φωτογραφίες και τις ζωγραφιές των παιδιών μου, τα οποία είναι μικρά και δεν ζωγραφίζουν ακόμα καλά, επειδή κάνουν το γραφείο να μοιάζει λιγότερο επαγγελματικό. 

Του απάντησα πως δεν έχω σκοπό να κρύψω τις ζωγραφιές που μου χάρισαν με όλη τους την αγάπη τα δυο παιδιά μου κι ότι η πολιτική της εταιρείας δεν αναφέρει τίποτα σχετικό. Εκείνος θύμωσε και μου είπε πως η μεριά μου μοιάζει με τσίρκο κι ότι κανείς δεν θα με πάρει σοβαρά με τις αηδίες που έχω κρεμασμένες στον τοίχο. 

Μάλιστα, είχε το θράσος να μου προτείνει να πάρω τις ζωγραφιές και να τις κρεμάσω στο ψυγείο όπως όλες οι φυσιολογικές μαμάδες, ότι συμπεριφέρομαι παιδιάστικα και πως ο μόνος λόγος που φέρνω τις ζωγραφιές των παιδιών μου στο γραφείο είναι για να τον εκνευρίσω». 

Η ανάρτησή της βρήκε πολλούς συμπαραστάτες που συμφωνούν μαζί της και τη συμβούλεψαν να μην υποχωρήσει. Στο κάτω κάτω, καμία εταιρεία δεν μας απαγορεύει να έχουμε φωτογραφίες και ζωγραφιές των παιδιών μας στο γραφείο μας!

Πηγή: kidspot.com
v