Καθηγήτρια υποχρέωσε μαθήτρια να εξεταστεί με μαντήλι στα μάτια για να μην κλέψει

Καθηγήτρια υποχρέωσε μαθήτρια να εξεταστεί με μαντήλι στα μάτια για να μην κλέψει

Μια καθηγήτρια σε Λύκειο της Ιταλίας υποχρέωσε μαθήτριά της να κλείσει τα μάτια της με μαντήλι κατά τη διάρκεια εξέτασης σε μάθημα εξ αποστάσεως για να μην «κλέψει» προκαλώντας την οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας στη γείτονα χώρα.

Η καθηγήτρια κατηγορούσε εδώ και καιρό τη 15χρονη μαθήτρια για «υπερβολικά καλές επιδόσεις» κι έτσι αποφάσισε να την εξετάσει αφού πρώτα την ανάγκασε να καλύψει τα μάτια της για να μην βλέπει τις απαντήσεις, όπως υποπτευόταν.

Το περιστατικό όμως έκανε τον γύρο των ιταλικών ΜΜΕ προκαλώντας σάλο. «Αισθάνθηκα ταπεινωμένη», είπε η μαθήτρια στους φίλους της, οι οποίοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προσφύγουν στις αρχές.

Η διεύθυνση σχολικών υποθέσεων της Βενετίας ξεκίνησε έρευνα και οι πολιτικές αντιδράσεις πολλαπλασιάστηκαν. «Η κουλτούρα της καχυποψίας δεν είναι ένας από τους στόχους του σχολείου: η κίνηση της καθηγήτριας μου φαίνεται υπερβολική και άτοπη. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στην μαθήτρια», αντέδρασε η υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, η Μπάρμπαρα Φλορίντια.

Η Ένωση Σπουδαστών ζήτησε από την κυβέρνηση την εφαρμογή της χάρτας δικαιωμάτων των μαθητών που κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως, την οποία έχει συντάξει η ίδια. Άλλοι μαθητές του ίδιου σχολείου δήλωσαν ότι υποχρεώθηκαν κατά τη διάρκεια εξέτασης να έχουν το πρόσωπό τους σχεδόν κολλημένο πάνω στην οθόνη του υπολογιστή τους, σε σημείο που δεν μπορούσαν να διαβάσουν το μάθημα.

Πηγή: iefimerida.gr

v