Μετέφεραν το σχολείο στην παραλία και τα παιδιά κάνουν μάθημα στον καθαρό αέρα

Μετέφεραν το σχολείο στην παραλία και τα παιδιά κάνουν μάθημα στον καθαρό αέρα

Τα περισσότερα παιδιά σε όλο τον κόσμο λατρεύουν την παραλία, τη θάλασσα και το παιχνίδι στην άμμο! Όταν ήμασταν εμείς παιδιά, μάλιστα, είχαμε φαντασιωθεί πολλές φορές να μπορούσε να μεταφερθεί το σχολείο στην… παραλία, και να κάνουμε μάθημα ξυπόλυτοι με το δροσερό αεράκι στο πρόσωπό μας.

Μετά από ένα χρόνο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ένα σχολείο στην Ισπανία κάνει το όνειρο πραγματικότητα συνδυάζοντας τη θάλασσα, τον καθαρό αέρα και την μετάδοση γνώσεων σε έναν νέο τρόπο διδασκαλίας. 

Έξω από το σχολείο Felix Rodriguez de la Fuente, οι μαθητές, φορώντας την μάσκα τους, κάθονται σε θρανία τοποθετημένα στην άμμο, μπροστά από έναν φορητό μαυροπίνακα στις αμμώδεις ακτές της Playa de los Nietos (Παραλία των εγγονιών).

«Είναι ασφαλές και τα παιδιά διασκεδάζουν», δήλωσε ο καθηγητής Αγγλικών Juan Francisco Martinez, συμπληρώνοντας: «Ό,τι μαθαίνουμε εδώ, τα παιδιά το εμπεδώνουν και δε θα το ξεχάσουν ποτέ!»

Τα μαθήματα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου project γνωστού ως «Fresh Air», το οποίο σημαίνει «Καθαρός Αέρας» και στοχεύει στη δημιουργία καλύτερων και ασφαλέστερων συνθηκών εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Η προετοιμασία των δασκάλων ξεκινά στις 8 το πρωί στην παραλία, κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 20 λεπτά και τα παιδιά που συμμετέχουν στον πρωτότυπο τρόπο διδασκαλίας είναι από 3 έως 12 ετών. Οι συμμετέχοντες φροντίζουν να διατηρούνται οι λεγόμενες κοινωνικές φούσκες και, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις κοροναϊού.

«Μου αρέσει να κάνω μάθημα στην παραλία!» είπε ο 9χρονος μαθητής. «Νιώθω πιο άνετα και είμαι πιο ήρεμος».

Ο Λουζ, 10 ετών, είπε: «Είναι τέλειο το μάθημα εδώ! Είμαι στην παραλία με τους φίλους μου, όπως κάνω και τα καλοκαίρια που δεν έχουμε σχολείο».

Σίγουρα πρόκειται για έναν πρωτότυπη σχολική τάξη στην οποία, μάλλον, θα ήθελε να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του κόσμου...

Πηγή: nypost.com

v