Πρόωρο μωράκι που γεννήθηκε μόλις 450 γραμμάρια επέζησε και είναι υγιέστατο!

Πρόωρο μωράκι που γεννήθηκε μόλις 450 γραμμάρια επέζησε και είναι υγιέστατο!

Όμορφα πράγματα συμβαίνουν γύρω μας (ακόμα και αυτή τη δύσκολη περίοδο!), αρκεί να θέλουμε να τα δούμε. Όπως αυτή η γλυκιά είδηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και μας γέμισε ελπίδα. Ένα μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα και ζύγιζε όσο ένα πούπουλο, διέψευσε τους πάντες και επέζησε.

Όταν γεννήθηκε ο Richard, ζύγιζε λιγότερο από 450 γραμμάρια και οι γιατροί έδιναν ελάχιστες πιθανότητες για να ζήσει.

Οι γονείς του μικρού «μαχητή» προσπαθούσαν πολύ καιρό για να αποκτήσουν ένα παιδάκι. Έτσι όταν έμαθαν τα ευχάριστα νέα της εγκυμοσύνης έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. 

Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά, όμως, αυτό δεν κράτησε πολύ. Όπως είπε η μητέρα του Richard σε συνέντευξή της: «Δεν ένιωθα καλά και δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Πήγα στον γιατρό να με εξετάσει και μου είπε ότι είμαι έτοιμη να γεννήσω. Τότε δεν ήμουν ούτε στην 21η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Δεν ήξερα τι να σκεφτώ...»

Όπως της είπαν οι γιατροί για να την προετοιμάσουν, είναι δύσκολο για ένα μωρό που γεννιέται τόσο νωρίς να κρατηθεί στη ζωή.

Το ένστικτο της μαμάς του Richard όμως της έλεγε άλλα... και επιβεβαιώθηκε! Σήμερα, το λιποβαρές μωράκι ζυγίζει 5 κιλά και είναι υγιέστατο!

Ο μικρός είναι από τα πρόωρα μωρά που έχουν επιζήσει! Η οικογένειά του έχει επικοινωνήσει με το Guinness Book of World Records και μετά τα πρώτα του γενέθλια, πιθανότατα το όνομά του θα προστεθεί στη λίστα.

Πηγή: minnesota.cbslocal.com

v