Ανοίγει η εστίαση 3 Μαΐου - ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια στις 10 Μαΐου

Ανοίγει η εστίαση 3 Μαΐου - ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια στις 10 Μαΐου

'Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό του διάγγελμα, διανύουμε την τελευταία φάση της περιπέτειας του κορονοϊού. Με χαρά, λοιπόν, ανακοίνωσε την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, η οποία θα ισχύσει μετά το Πάσχα.

Καταρχάς, τόνισε πως το Πάσχα δεν γίνεται να ταξιδέψουμε, θυμίζοντας ότι είχε μιλήσει για «ασφαλές Πάσχα και ελεύθερο καλοκαίρι». Ωστόσο, μετά τις γιορτές τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν:

Επαναλειτουργία εστίασης 3 Μαΐου

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Επίσης, η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. 

Άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων 10 Μαΐου

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό,αλλά και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Διαδημοτικές μετακινήσεις στις 15 Μαΐου

Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Πηγή: euro2day.gr

v