Παλιά η περίοδος διαρκούσε 4 μέρες ενώ τώρα 7-8 μέρες. Είναι φυσιολογικό;

Παλιά η περίοδος διαρκούσε 4 μέρες ενώ τώρα 7-8 μέρες. Είναι φυσιολογικό;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Είμαι 30 ετών και έχω σταθερό κύκλο από 20 ετών. Έχω μια ήπια μορφή πολυκυστικών ωοθηκών, δεν παίρνω όμως αντισυλληπτικά χάπια καθώς η περίοδός μου έρχεται κανονικά κάθε μήνα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ενώ παλιότερα είχε διάρκεια 4-5 μέρες τους τελευταίους μήνες διαρκεί 7-8 μέρες. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση:

Εφόσον η περίοδος έχει αλλάξει, είναι απαραίτητο να κάνετε ένα υπερηχογράφημα. Να δείτε και την μήτρα μήπως υπάρχει κάποιος πολύποδας και την ωοθήκη μήπως υφίσταται κάποια παθολογία. Οπότε προχωρήστε το συντομότερο.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v