Ποιος από τους 12 μαθητές του Χριστού θα ήσουν ανάλογα με το ζώδιό σου

Ποιος από τους 12 μαθητές του Χριστού θα ήσουν ανάλογα με το ζώδιό σου

Οι 12 απόστολοι είναι φιγούρες εμβληματικές αυτών των άγιων ημερών, αλλά και αρκετά οικείες, αφού ζωντανεύουν κάθε χρόνο στα μάτια μας μέσα από τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές εκδοχές της Εβδομάδας των Παθών του Ιησού. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ ποιος μαθητής Του θα ήσασταν αν ζούσατε στη Μέση Ανατολή, σ’ εκείνη την ταραγμένη περίοδο; Εάν ναι, την απάντηση έχουν για εσάς – ποιος άλλος; – οι παντογνώστες φίλοι μας, τα άστρα!

Κριός

Είσαι ενθουσιώδης, γεμάτη αυτοπεποίθηση και έτοιμη να ηγηθείς, οπότε και αν χρειαστεί. Σαν τον αυθόρμητο και ξεροκέφαλο Πέτρο, που υπήρξε ένας ένθερμος μαθητής, ζηλωτής της πίστης και ακούραστος ιεραπόστολος της Αλήθειας του Δασκάλου του.

Ταύρος

Ισχυρογνώμων και πεισματάρα, αν κολλήσεις με κάτι χρειάζεται ένα θαύμα για να σε μεταπείσει. Σαν τον Θαδδαίο, που αμφέβαλλε σθεναρά για το αν έπρεπε ο ανεστημένος Χριστός να εμφανιστεί μόνο στους 12 εκλεκτούς Του και όχι σε όλους τους ανθρώπους.

Δίδυμος

Είσαι διχασμένη προσωπικότητα, τη μία γοητευτική και ανάλαφρη και την άλλη σοβαρή και γκρινιάρα. Σαν το πνεύμα αντιλογίας, τον Θωμά, που άλλαζε τη στάση του κάθε τόσο, αλλά υποστήριζε την κάθε του άποψη με απαράμιλλο πάθος.

Καρκίνος

Υπεύθυνη και συναισθηματική σε βαθμό υπερβολικό, κουβαλάς στους ώμους σου όλο το βάρος του κόσμου. Όχι και σαν τον Ιησού, αλλά σαν τον τιμιότερο και πιο αυθεντικό ισραηλίτη απ’ όλους τους μαθητές του, τον σκεπτικιστή Βαρθολομαίο.

Λέων

Έχεις μέσα σου μια φωτιά που καίει ασταμάτητα, θες να είσαι το επίκεντρο και δεν φοβάσαι τις προκλήσεις. Παρορμητική και έτοιμη για αντιπαράθεση, σαν τον Ιάκωβο τον Πρεσβύτερο που δεν μάσαγε τα λόγια του και έδινε ψυχή και σώμα για να προστατέψει τον Δάσκαλό του.

Παρθένος

Εργατική, υπομονετική και προσηλωμένη στους στόχους σου, έχεις την τάση να μελετάς, να κατανοείς και να δρας βάσει σχεδίου. Σαν τον Ιάκωβο τον Μικρό, που αφιέρωσε τη ζωή και το πνεύμα του στη μελέτη των γραφών και του Θεϊκού νόμου.

Ζυγός

Η ισορροπία είναι για σένα μια πανάκεια και η δικαιοσύνη αγαθό αδιαπραγμάτευτο ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου. Σαν τον Ματθαίο τον Τελώνη, που δεν καταχράστηκε ποτέ την εξουσία του, κάτι που αναγνώρισε και ο ίδιος ο Ιησούς όταν τον έχρισε μαθητή του.

Σκορπιός

Το πάθος σου για οτιδήποτε αγαπάς αληθινά είναι παροιμιώδες, το ίδιο και ο μυστηριώδης – έως μυστικοπαθής – χαρακτήρας σου. Σαν τον Σίμων τον Ζηλωτή, που το μόνο που ξέρουμε γι’ αυτόν ήταν ότι πίστεψε ολόψυχα πώς είχε αναλάβει το πιο σημαντικό έργο της ζωής του.

Τοξότης

Είσαι φιλόδοξη, αλλά και ανυπόμονη – πεισματάρα, αλλά και φυγόπονη. Σαν τον Ιούδα τον Ισκαριώτη που πίστεψε ότι μπορεί πολύ εύκολα να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, με ολέθρια αποτέλεσματα για τον ίδιο.

Αιγόκερως

Ταγμένη στην αποστολή και στους στόχους σου, είσαι μεθοδική και προχωράς βήμα-βήμα προς τα μπρος με επιμονή και αφοσίωση. Σαν τον Αντρέα, που από εργατικός και υπομονετικός ψαράς έγινε ένας αόκνος και πολύτιμος αγγελιοφόρος του Λόγου του Κυρίου.

Υδροχόος

Η έντονη διαίσθηση και το κοφτερό πνεύμα σου σε καθοδηγούν πάντα στο μονοπάτι που ταιριάζει στις ιδέες και τον χαρακτήρα σου. Σαν τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή, που έμεινε ακλόνητος στο πλευρό του Ιησού ακόμα και στις ζοφερές στιγμές των Παθών του.

Ιχθύς

Είσαι ονειροπόλα και προσεγγίζεις τη ζωή με μια παιδικότητα που σου επιτρέπει να βλέπεις την αλήθεια εκεί που είναι πραγματικά, στην καρδιά… Σαν τον Φίλιππο, που αν και δεν κατανοούσε το θαύμα που έβλεπε, πίστεψε βαθιά χάρη στην αγνότητα της ψυχής του.

v