«Ο άντρας μου παραμελεί κι εμένα και τα παιδιά για να παίξει βιντεοπαιχνίδια»

«Ο άντρας μου παραμελεί κι εμένα και τα παιδιά για να παίξει βιντεοπαιχνίδια»

Το παράπονο μιας μαμάς δύο παιδιών, που σύντομα θα φέρει στον κόσμο και το τρίτο, το ακούμε όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Ίσως οφείλεται στην πανδημία του κορονοϊού και την καραντίνα, ίσως στο ότι μερικοί άντρες αρνούνται να μεγαλώσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πάντως, όλο και περισσότεροι περνούν το χρόνο τους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, αντί να ασχοληθούν με την οικογένειά τους. Και η παρακάτω μαμά, που αντιμετωπίζει αυτό ακριβώς το πρόβλημα, νιώθει αβοήθητη και απελπισμένη.

«Ο άντρας μου λατρεύει να παίζει βιντεοπαιχνίδια. Από τη μέρα που τον γνώρισα μέχρι και για 4 περίπου χρόνια, έπαιζε διαδικτυακά με τους φίλους του κάθε Σαββατοκύριακο για περίπου μία ώρα. Μετά κάναμε το πρώτο μας παιδί και σταδιακά όλα άλλαξαν. 

Στην αρχή, επειδή περνούσαμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι με το μωρό, αύξησε τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή αλλά πάντα όταν κοιμόμουν ή όταν θήλαζα.  Μου έλεγε ότι αυτός ήταν ο τρόπος του να διαχειρίζεται το άγχος του αλλά και να περνάει χρόνο με τους φίλους του που του έλειπαν και τον καταλάβαινα.

Δύο χρόνια αργότερα, όταν ήρθε στον κόσμο και το δεύτερο παιδί μας, άρχισε να παίζει ακόμα περισσότερο. Τον παρατήρησα και συνειδητοποίησα ότι περνάει αρκετές ώρες την ημέρα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια online. Μάλιστα, όχι μόνο έπαιζε περισσότερο αλλά ήταν μπροστά στην οθόνη ακόμα κι όταν τα παιδιά ήταν ξύπνια και τον χρειάζονταν . 

Πλέον έχω φτάσει στα όριά μου. Τα σαββατοκύριακα κλείνεται στο γραφείο του (και στον εαυτό του!) και παίζει ακόμα και τυχερά παιχνίδια. Αυτό σημαίνει πως περνάει ελάχιστο χρόνο με τα παιδιά μας, ενώ εγώ έχω επωμιστεί όλες τις ευθύνες της οικογένειας: το φαγητό τους, το παιχνίδι τους, τα ψώνια και τη διαπαιδαγώγησή τους! 

Στο μεταξύ, είμαι ήδη έγκυος στο τρίτο μας παιδί κι εκείνος εξακολουθεί να είναι απών. Ένα απόγευμα πριν από λίγες εβδομάδες, μετά από μία δύσκολη μέρα με τα παιδιά, τσακωθήκαμε και του εξέφρασα το παράπονό μου. Εκείνος μου υποσχέθηκε πως θα αλλάξει και θα αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μας, κάτι που συνέβη μόνο για λίγες μέρες. Μετά, επανήλθε στις παλιές του συνήθειες…

Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι μόνο ο χρόνος που στερεί από τα παιδιά του κι από μένα, αλλά και τα χρήματα που ξοδεύει σε εξοπλισμό και παιχνίδια. Επιπλέον, αρνείται να παραχωρήσει το γραφείο του ώστε να γίνει παιδικό δωμάτιο για το μωρό που έρχεται, πράγμα που είναι εξωφρενικό μια και δεν το χρησιμοποιεί για να δουλεύει, αλλά αποκλειστικά για να παίζει. 

Σε έναν μήνα περίπου θα γεννήσω το τρίτο παιδί και ο άντρας μου όχι μόνο δεν έχει τηρήσει την υπόσχεσή του, αλλά χάνεται στο γραφείο του όλο και περισσότερο για να παίξει βιντεοπαιχνίδια. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να τον ταρακουνήσω...».

Πηγή: kidspot.com.au

v