Έχω κάνει 2 εκτρώσεις και τώρα που προσπαθώ για παιδί δεν τα καταφέρνω

Έχω κάνει 2 εκτρώσεις και τώρα που προσπαθώ για παιδί δεν τα καταφέρνω
Ερώτηση:
Γεια σας. Είμαι 19 ετών και έχω κάνει δυο εκτρώσεις: μια πριν από 3 χρόνια και μια άλλη περίπου 1 χρόνο πριν (δεν έχει κλείσει). Προσπαθώ να μείνω έγκυος τους τελευταίους 8 μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα. Να ανησυχήσω;
Απάντηση:

Αν έχετε κάνει δύο εκτρώσεις όπως μου λέτε, θα πρέπει να ελέγξετε τη μήτρα και τις σάλπιγγες με υστεροσαλπιγγογραφία και ίσως με υστεροσκόπηση αν δεν μείνετε έγκυος μετά από ένα χρόνο ελεύθερων επαφών.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v