Εμφανίστηκε καρχαρίας σε παραλία του Ναυπλίου - κολυμπούσε στα ρηχά

Εμφανίστηκε καρχαρίας σε παραλία του Ναυπλίου - κολυμπούσε στα ρηχά

Ένα απίστευτο (κι όμως αληθινό) περιστατικό συνέβη την Μ. Τρίτη σε παραλία του Ναυπλίου, όταν εθεάθη καρχαρίας να… πλατσουρίζει στα ρηχά προκαλώντας σοκ σε όσους βρίσκονταν εκεί. Κάποιοι, μάλιστα, βρήκαν το θάρρος να βγάλουν το κινητό και να βιντεοσκοπήσουν το τεράστιο ψάρι.

Όλοι απόρησαν πώς βρέθηκε σε τόσο ρηχά νερά καρχαρίας, αλλά το πιο πιθανό είναι να οδηγήθηκε στα ρηχά του κόλπου από κάποιο κοπάδι ψαριών που κυνηγούσε για να φάει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, επρόκειτο για Γλαυκοκαρχαρίας που ονομάζεται και Γαλάζιος (λόγω του χρώματός του). Ο συγκεκριμένος καρχαρίας ανήκει στην οικογένεια Καρχαρινίδες, που ζουν σε εύκρατες θάλασσες.

Συνήθως είναι οκνηροί, αλλά υπό συνθήκες μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Οι γλαυκοκαρχαρίες τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία και δεν είναι επικύνδυνοι για τον άνθρωπο.

Πληροφορίες για τον Γλαυκοκαρχαρία

Ο γλαυκοκαρχαρίας είναι ένας λεπτός, πανέμορφος καρχαρίας που κατοικεί σε όλα τα ελληνικά νερά. Πρόκειται για ωκεάνιο είδος που ζει στις ανοιχτές θάλασσες γύρω από νησιά και χερσονήσους και σπάνια πλησιάζει τις ακτές. Μετακινείται αδιάκοπα λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ψάχνοντας για κοπάδια από τόνους, κολιούς, σαρδέλες και άλλα σκομβροειδή που αποτελούν την τροφή του. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το υδροδυναμικό του σχήμα και το έντονο μπλε χρώμα του. Κολυμπά με ταχύτητα που φτάνει τα 30 μίλια ανά ώρα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v