«H μαμά μου τρύπησε κρυφά τα αυτιά της 9 μηνών κόρης μου και δε θέλω να την ξαναδώ»

«H μαμά μου τρύπησε κρυφά τα αυτιά της 9 μηνών κόρης μου και δε θέλω να την ξαναδώ»

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γιαγιάδες και οι παππούδες παραβλέπουν τις οδηγίες μας όταν κρατάνε τα εγγόνια τους. Δεν είναι λίγες οι φορές, επίσης, που γινόμαστε έξαλλοι μαζί τους επειδή κάνουν «του κεφαλιού» τους. Ωστόσο, είναι ελάχιστες οι φορές που φτάνουμε στο σημείο να απαγορεύσουμε από την γιαγιά και τον παππού να βλέπουν τα παιδιά μας χωρίς να τους… επιβλέπουμε.

Ένας μπαμπάς έφτασε σ’ αυτό το σημείο, όταν η μαμά του ξεπέρασε τα όρια με την μόλις 9 μηνών κορούλα του.

«Έχουμε ένα κοριτσάκι 9 μηνών που τη λένε Τhalia. Οι γονείς μου έχουν υπάρξει εξαιρετικά υποστηρικτικοί από τότε που γέννησε η γυναίκα μου, αλλά πριν από δύο μήνες συνέβη κάτι που μας ανάγκασε να κόψουμε κάθε επαφή μαζί τους. 

Όλα ξεκίνησαν όταν μας ρώτησαν αν σκεφτόμαστε να τρυπήσουμε τα αυτιά της κόρης μας. Αμέσως απάντησα αρνητικά.  Ήθελα η Thalia να τρυπήσει τα αυτιά της με δική της απόφαση όταν θα μεγάλωνε. Το ίδιο απάντησε και η γυναίκα μου, της οποίας της είχαν τρυπήσει τα αυτιά οι γονείς της όταν ήταν ακόμα μωρό και ήταν κάτι που δεν της άρεσε καθόλου» εξηγεί ο μπαμπάς του κοριτσιού. 

Παρόλο που το ζευγάρι ήταν ξεκάθαρο, όμως, οι γονείς του είχαν διαφορετική άποψη. «Οι γονείς μου επέμειναν πως θα της πήγαιναν πολύ τα σκουλαρίκια και προσπάθησαν να μας πείσουν, αλλά η απάντησή μας ήταν όχι και ήταν ξεκάθαρη».

Ωστόσο, τα πράγματα πήραν απρόσμενη τροπή μια μέρα που οι γονείς της μικρής  την άφησαν στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού για να πάνε στη δουλειά τους. Επιστρέφοντας, ανακάλυψαν πως οι παππούδες αγνόησαν την επιθυμία τους και τρύπησαν κρυφά τα αυτιά της κόρης τους. 

«Γίναμε έξαλλοι μόλις είδα τα σκουλαρίκια στα αυτιά της!» λέει ο μπαμπάς. «Σταματήσαμε να μιλάμε στους γονείς μου επειδή δε σεβάστηκαν την απόφασή μας. Όλοι μας έλεγαν πως υπερβάλουμε και πως δεν μπορούμε να στερήσουμε από την κόρη μας τους παππούδες της, αλλά ήμασταν πραγματικά έξαλλοι». 

Τελικά , το ζευγάρι ζύγισε τις καταστάσεις και αποφάσισε να αφήσουν τη γιαγιά και τον παππού να τους επισκεφθεί. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη έχει χαθεί. Δεν τους αφήνουν ποτέ μόνους με την εγγονή τους. «Όλοι μας λένε πως εξακολουθούμε να τιμωρούμε τους γονείς μου για ένα λάθος που έκαναν» εξομολογείται ο άντρας. «Ακόμα και τα πεθερικά μου παίρνουν το μέρος τους και μας λένε ότι πρέπει σιγά σιγά να αφήσουμε τη Τhalia να κοιμηθεί στο σπίτι στους. Εμείς, όμως, είμαστε ανένδοτοι. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη και δεν ξέρω αν θα τους ξαναφήσω μόνους με την κόρη μου χωρίς να τους επιβλέπουμε. Δεν μπορούν να αποφασίζουν εκείνοι τι είναι καλό και τι όχι για τη δική μας κόρη!» καταλήγει ο απογοητευμένος μπαμπάς. 

Η ανάρτησή του, την οποία διάβασαν χιλιαδες άνθρωποι, συγκέντρωσε πολλά σχόλια και συμβουλές. Πολλοί πήραν το μέρος του και έκριναν σωστή την απόφασή του, ενώ άλλοι έκριναν πως είναι πολύ αυστηρός με τους γονείς τους και πως τους στερεί την εγγονή τους - την μεγαλύτερη χαρά που τους έχει απομείνει. 

Όπως και να’ χει, το ζευγάρι προς το παρόν είναι ανένδοτο και δεν κάνει πίσω… Ίσως στη συνέχεια η γιαγιά και ο παππούς ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και βελτιωθεί η σχέση τους. 

Πηγή: kidspot.com.au

v