Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες το Σάββατο - Επιστροφή στις τάξεις για φροντιστήρια

Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες το Σάββατο - Επιστροφή στις τάξεις για φροντιστήρια

Με τον ρυθμό των εμβολιασμών να αυξάνεται καθημερινά και το άνοιγμα του τουρισμού να βρίσκεται προ των πυλών, η κυβέρνηση προχώρησε χθες σε νέα χαλάρωση των μέτρων, η οποία μπαίνει σε σταδιακή εφαρμογή από το Σάββατο 8 Μαΐου.

Οι νέες αλλαγές στους περιορισμούς περιλαμβάνουν την επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων προετοιμασίας για εξετάσεις σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, αλλά και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών με όλα τα απραίτητα μέτρα προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Παράλληλα, με το άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας στις 15 Μαΐου, αναμένεται να ανοίξουν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για όλη την Ελλάδα. Τα παραπάνω μέτρα θα εξειδικευθούν περαιτέρω με σχετικές ανακοινώσεις μέχρι την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Πηγή: euro2day.gr

v