«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να φωνάζει στα παιδιά μου, ακόμα κι αν φταίνε»

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να φωνάζει στα παιδιά μου, ακόμα κι αν φταίνε»

Όλοι  οι γονείς ψάχνουμε τρόπους να βάζουμε όρια στα παιδιά μας, χωρίς να υψώνουμε τη φωνή ή να καταφεύγουμε σε τιμωρίες. Βέβαια κανείς δεν λέει ότι αυτό είναι πάντα εύκολο κι αν καμιά φορά βάλουμε τις φωνές μετά το μετανιώνουμε. Πόσο μάλλον αν μαλώσει με έντονο τρόπο το παιδί μας κάποια άλλη μαμά στην παιδική χαρά για παράδειγμα, ή ένας ξένος!

Γι’΄αυτό ακριβώς το θέμα μιλάει η παρακάτω μαμά η οποία, με ανάρτησή της στο TikTok λέει το αυτονόητο: «Μπορείς να επισημάνεις στο παιδί μου το λάθος του. Αυτό που ΔΕΝ θα κάνεις, όμως, είναι να σηκώσεις τη φωνή σου και να το κάνεις να νιώθει άβολα. Κανείς δεν μπορεί να απειλεί τα παιδιά των άλλων!».

Ωστόσο, φρόντισε να διευκρινίσει πως επειδή δεν θέλει οι γονείς να φωνάζουν στα παιδιά της, δεν σημαίνει ότι οι δεν πρέπει κιόλας να εμπλέκονται όταν ξεπερνούν τα όρια: «Αν το παιδί μου (ή το παιδί σου) κάνει κάτι λάθος και βάλει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή κάποιο άλλο παιδάκι, εννοείται ότι θα επέμβεις, αλλά με σεβασμό και καλοσύνη!

Δεν χρειάζεται να το προσβάλλεις ή να του φωνάξεις. Όπως εγώ σέβομαι τα παιδιά μου και τον εαυτό μου, έτσι θα σεβαστώ και τα δικά σου παιδιά. Είμαστε μια ομάδα εμείς οι μαμάδες και πρέπει η μία φροντίζει τα παιδιά της άλλης... ».

Πολλές μαμάδες συμφώνησαν μαζί της και υπογράμμισαν τον σεβασμό και την καλοσύνη με την οποία πρέπει να φερόμαστε σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο το δικό μας… Ωστόσο, αρκετοί ήταν κι εκείνοι που δεν συμμερίστηκαν την άποψή της αφού θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να βάλεις τις φωνές σε ένα παιδάκι που ξεπερνά τα όρια ή κάνει λάθος. 

Πηγή: au.finance.yahoo.com

v