Μηχανή παρέσυρε 10χρονο μαθητή - χωρίς φανάρι η σχολική διάβαση

Μηχανή παρέσυρε 10χρονο μαθητή - χωρίς φανάρι η σχολική διάβαση

Ένα τροχαίο ατύχημα που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία σημειώθηκε στο Ίλιον Αττικής. Το συμβάν σημειώθηκε έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, μετά το σχόλασμα του ολοήμερου.

Ένας 10χρονος μαθητής, φεύγοντας από το σχολείο του, παρασύρθηκε από μια μοτοσυκλέτα και τραυματίστηκε σοβαρά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το 10χρονο αγόρι έχει υποστεί τραύματα στο θώρακα, τους πνεύμονες και τα χέρια ενώ έχει και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και  νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Παίδων. Ωστόσο, οι γιατροί ελπίζουν πως θα καταφέρει να επανέλθει και να μην αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα με την υγεία του.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αναστατωμένοι και μιλούν για αδιαφορία των υπευθυνων. Οι φορές που έχουν ζητήσει από τον Δήμο Ιλίου να φροντίσει έτσι ώστε οι φωτεινοί σηματοδότες της διάβασης στο σχολείο να συντηρηθούν και να λειτουργούν είναι πάρα πολλές, όμως, διαρκώς εισπράττουν την αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα και το σημερινό (11.05) συμβάν.

Οι γονείς, που βλέπουν καθημερινά τα παιδιά τους να κινδυνεύουν, είναι αγανακτισμένοι. Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης (12.05) στις 08:00 διοργάνωσαν διαμαρτυρία με τη συμμετοχή και μαθητών και δασκάλων, έτσι ώστε να διατρανώσουν τα αιτήματά τους για να υπάρξει επιτέλους φωτεινός σηματοδότης που να λειτουργεί στη σχολική διάβαση αλλά και σχολικός τροχονόμος που θα φροντίσει για την ασφάλεια των παιδιών τα οποία κινδυνεύουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Λεωφόρο Παλατιανής είτε πηγαίνοντας, είτε γυρίζοντας από το σχολείο τους.

Πηγή: edweek.gr
v