«Μου επιτέθηκε μαμά επειδή η 4χρονη κόρη μου δε θέλει να παίζει με τη δική της»

«Μου επιτέθηκε μαμά επειδή η 4χρονη κόρη μου δε θέλει να παίζει με τη δική της»

Οι σχέσεις των παιδιών μας με τους συμμαθητές και τους φίλους τους περνάνε από πολλές αλλαγές και διακυμάνσεις μέχρι να σταθεροποιηθούν. Τα πολύ μικρά παιδιά αλλάζουν «κολλητούς» διαρκώς, ενώ το σχολικό περιβάλλον είναι ένα ασφαλές μέρος να μάθουν να διαχειρίζονται όχι μόνο τις κοινωνικές τους σχέσεις, αλλά και μία πιθανή απόρριψη.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, είναι καλό να μην ανακατεύονται οι γονείς αλλά να αφήνουν τα παιδιά να διαμορφώσουν τις σχέσεις τους, πάντα και με τη βοήθεια των δασκάλων. Ωστόσο, κάποιοι γονείς παίρνουν πολύ σοβαρά τις σχέσεις των παιδιών τους και, συχνά, ανακατεύονται περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται! Κάτι τέτοιο συνέβη και με την παρακάτω μαμά:

«Άφησα την κόρη μου την Lilly στον παιδικό σταθμό και πήγα μέχρι το σουπερμάρκετ για να κάνω τα εβδομαδιαία μας ψώνια. Βρισκόμουν ήδη στο κατάστημα δέκα λεπτά, όταν είδα μία γνωστή φυσιογνωμία να έρχεται προς το μέρος μου. Ήταν η μαμά μια συμμαθήτριας της κόρης μου, την οποία όμως δεν είχα γνωρίσει ποτέ. Δεν είχαμε μιλήσει στο παρελθόν, ούτε ήξερα το όνομά της. Απλά την έβλεπα κάθε μεσημέρι που ερχόταν να πάρει την κόρη της από το σχολείο. 

Τα βλέμματά μας συναντήθηκαν και της χαμογέλασα. Περίμενα ότι θα με προσπεράσει ή θα έρθει να με χαιρετήσει, αλλά εκείνη κατευθύνθηκε προς το μέρος μου εμφανώς αγριεμένη. 

"Είσαι η μαμά της Lilly, σωστά;" με ρώτησε χωρίς ίχνος χαμόγελου στο πρόσωπό της. 

"Ναι, είμαι η μαμά της LIlly Και το όνομά μου είναι Lucy  της απάντησα".

"Η κόρη μου είναι η Mia" μου είπε και συνέχισε σχεδόν προσβλητικά: "Η Mia ήταν φίλη με τη Lilly, αλλά πριν μια εβδομάδα η κόρη σου σταμάτησε να της μιλάει και να παίζει μαζί της. Μπορείς να μου πεις τον λόγο;". Ο τόνος της εξακολουθούσε να είναι επιθετικός και απαιτούσε εξηγήσεις. 

Μου πήρε λίγα δευτερόλεπτα να καταλάβω τι μου λέει και τι ακριβώς με ρωτάει. Η συμπεριφορά της ήταν λες και είχε συμβεί κάτι πραγματικά τρομερό για το οποίο εγώ δεν είχα ενημερωθεί… Στα καλά καθούμενα μου επιτέθηκε επειδή η 4χρονη κόρη μου σταμάτησε να παίζει με τη δικιά της - κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό σε αυτές τις ηλικίες και, τις περισσότερες φορές, δε σημαίνει τίποτα σοβαρό. 

"Πραγματικά δεν έχω ιδέα!" της είπα όσο πιο ήρεμα μπορούσα. "Είμαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται για κάτι προσωπικό, ίσως της τράβηξε την προσοχή κάτι άλλο". Ωστόσο, η απάντησή της με άφησε άφωνη:

"Να πεις στην κόρη σου να αφιερώνει λίγο χρόνο στην κόρη μου, γιατί έχει αναστατωθεί πολύ!".

Έγνεψα το κεφάλι και απομακρύνθηκα αλλά δεν μπορούσα να ξεχάσω όλο αυτό που συνέβη! Μου φάνηκε εξωπραγματικό! Τα παιδιά αυτής της ηλικίας παίζουν πότε με το ένα παιδάκι και πότε με το άλλο και καλό είναι να μην ανακατεύονται οι γονείς».

Οι αντιδράσεις κάτω από την ανάρτηση ήταν δεκάδες, οι περισσότερες από μαμάδες που πήραν το μέρος της Lucy. Ως συνήθως, όμως, υπήρχαν κι εκείνες που υποστήριζαν τη μαμά της Mia, η οποία προσπάθησε να προστατέψει το παιδί της. Κάθε νόμισμα έχει πάντα δυο πλευρές...

Πηγή: kidspot.com.au

v