«Όσα έμαθα μεγαλώνοντας 3 υπέροχα αλλά δύσκολα αγόρια»

«Όσα έμαθα μεγαλώνοντας 3 υπέροχα αλλά δύσκολα αγόρια»

Ποιος είπε ότι το να μεγαλώνεις αγόρια είναι πολύ πιο εύκολο από το να έχεις κορίτσια; Όπως λέει και αυτή η μαμά, είτε είσαι αγορομάνα, είτε κοριτσομάνα τις ίδιες δυσκολίες θα κληθείς να αντιμετωπίσεις. Όταν όμως της ζητάνε τη συμβουλή της εκείνη λέει τα εξής:

«Είμαι μαμά 3 υπέροχων αλλά και δύσκολων αγοριών. Όταν ήμουν έγκυος στον τρίτο, πολλοί μου έλεγαν ''μακάρι να κάνεις κορίτσι'', όμως, ποτέ δεν με απασχόλησε το θέμα του φύλου. Με ένοιαζε τα μωρά μου να είναι γερά και ευτυχισμένα. Αλλά το να είσαι αγορομάνα, δεν είναι σε καμιά περίπτωση εύκολο...

Όταν κάποιες μαμάδες με ρωτούν πως είναι η ζωή μου με 3 αγόρια τους απαντάω περιπετειώδης -και νομίζουν πως τους κάνω πλάκα. Αν κάποια μεγαλώνει αγόρια και ζητάει συμβουλές, της λέω:

Ξέχνα την τελειότητα

Τόσο με το πρώτο μου γιο, όσο και με το δεύτερο ένιωθα την ανάγκη να είμαι άψογη στα πάντα. Αγόραζα βιολογικά προϊόντα, διάβαζα ό,τι παιδαγωγικό σύγγραμμα έπεφτε στα χέρια μου και προσπαθούσα να τα κάνω όλα στην εντέλεια. Όταν γεννήθηκε ο βενιαμίν της οικογένειας, μου ήταν αδύνατον να συνεχίσω με αυτούς τους ρυθμούς και έτσι έμαθα μια μεγάλη αλήθεια: το να κάνεις τα πράγματα ''αρκετά καλά'', είναι πράγματι... αρκετά καλό.

Τράβηξε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείς

Τράβηξε όσο περισσότερες φωτογραφίες μπορείς, αλλά και βίντεο έτσι ώστε να φυλάξεις για πάντα τις γλυκές τους φωνούλες και τα ροδαλά τους μαγουλάκια. Μόλις μπουν στην εφηβεία, η φωνή θα βαθύνει και το αναψοκοκκίνισμα θα οφείλεται στα νεύρα.

Τα αγόρια δεν είναι πιο εύκολα από τα κορίτσια

Είτε είσαι αγορομάνα, είτε κοριτσομάνα τις ίδιες δυσκολίες θα κληθείς να αντιμετωπίσεις. Γι' αυτό μην τρέφεις αυταπάτες!

Ετοιμάσου για πολύ τρυφερές αγκαλιές 

Κι όμως τα αγοράκια μας είναι πολύ τρυφερά. Τη μια στιγμή μπορεί να τσακώνονται ή να κλείνονται στο δωμάτιό τους και την αμέσως επόμενη  έρχονται και σου δίνουν ένα φιλί ή μια αγκαλιά που σε κάνουν να λιώνεις.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v