«Με κατηγορούν που θηλάζω ακόμα τον 3χρονο γιο μου αλλά δεν τους δίνω σημασία»

«Με κατηγορούν που θηλάζω ακόμα τον 3χρονο γιο μου αλλά δεν τους δίνω σημασία»

H διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, ο θηλασμός ή οι καθημερινές μας επιλογές είναι προσωπικό θέμα κάθε γονιού και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας κρίνει γι’ αυτές. Εξάλλου, εφόσον τα παιδιά είναι ασφαλή και οριοθετημένα, δεν υπάρχει σωστό και λάθος αλλά αυτό που εξυπηρετεί καλύτερα την κάθε οικογένεια.

Αυτό ακριβώς πιστεύει και μία 26χρονη μαμά και αγνοεί επιδεικτικά όσους την κατακρίνουν ή την κοροϊδεύουν επειδή θηλάζει ακόμα τον 3χρονο γιο της. Η Naomi Winfield, 26 ετών, από το Μπέρμιγχαμ, υποστηρίζει πως ο θηλασμός είναι μια διαδικασία με πολλά οφέλη και για τους δύο και θα τον συνεχίσει μέχρι ο μικρός της γιος να πάει στο σχολείο. 

Ωστόσο, η δήλωσή της αυτή προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια από άλλους γονείς (ή μη γονείς!) με πιο ακραίο εκείνο που την αποκαλούσε αηδιαστική. Κάποιοι άλλοι την χαρακτήρισαν εγωίστρια ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την κατηγόρησαν ότι δεν αφήνει το γιο της να μεγαλώσει και να αυτονομηθεί. 

Η ίδια, πάντως, δηλώνει πως δεν το είχε προσχεδιάσει από πριν κι ότι απλά συνέβη. Πρόκειται για μια διαδικασία που απολαμβάνουν μαμά και γιος, τους φέρνει πιο κοντά και φυσικά κάνει καλό στην υγεία του μικρού. Τον θηλάζει περίπου τέσσερις φορές την ημέρα και θα της λείψει όταν θα διακόψει τον θηλασμό σε λίγους μήνες, όταν ο γιος της θα ξεκινήσει παιδικό σταθμό. 

Το σημαντικό, πάντως, είναι πως τα αρνητικά σχόλια δεν την πτοούν, ούτε τη στεναχωρούν. Κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για το παιδί της και την οικογένειά της, και αφήνει τις κακοπροαίρετες κριτικές έξω από τη ζωή της!

Πηγή: thesun.ie

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v