Ελεύθερη είσοδος σήμερα σε μουσεία και υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους

Ελεύθερη είσοδος σήμερα σε μουσεία και υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους

Σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου, είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων και μια καλή αφορμή να γνωρίσουμε στα παιδιά μας την πολιτιστική μας κληρονομιά και την ιστορία μας. Ένας λόγος παραπάνω να το κάνουμε σήμερα, αποτελεί το γεγονός πως η είσοδος θα είναι… ελεύθερη!

Μουσεία και υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η είσοδος σε μουσεία και υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη. Επιπλέον, η μέρα θα γιορταστεί και με πλήθος διαδικτυακών εκδηλώσεων.

Μουσείο Ακρόπολης

Η είσοδος είναι ελεύθερη στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Ακρόπολης το οποίο θα λειτουργεί από τις 10:00 πμ έως τις 18:00 μμ. Στην αρχαιολογική ανασκαφή οι αρχαιολόγοι θα απαντούν στα ερωτήματα των επισκεπτών. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου και το πωλητήριο του ισογείου.

Εάν πάλι προτιμάτε να επισκεφθείτε το μουσείο από το σπίτι σας, οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την ψηφιακή εφαρμογή «Εικονική περιήγηση στο Μουσείο Ακρόπολης», ένα σφαιρικό βίντεο 360ᵒ που προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία: την αίσθηση ότι βρίσκονται μέσα στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου, που μετά από πολλούς μήνες είναι και πάλι ανοιχτοί στο κοινό, και τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι προς ποια κατεύθυνση θα κοιτάξουν.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο: https://theacropolismuseum.gr/eikoniki-periigisi-sto-moyseio-akropolis

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος του ICOM επέλεξε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ως τιμώμενο μουσείο για το 2021. Οι συλλογές του μουσείου, αλλά και οι επετειακές του δράσεις, αποτελούν αφορμή για αναστοχασμό της ιστορίας της χώρας με το βλέμμα στο μέλλον. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα εγκαινιάσει την κεντρική επετειακή έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ '21.

Πηγή: ethnos.gr

v