Μωράκι 4 μηνών με όγκο στην κοιλιά σώθηκε μετά από χειρουργείο που κράτησε 7 ώρες

Μωράκι 4 μηνών με όγκο στην κοιλιά σώθηκε μετά από χειρουργείο που κράτησε 7 ώρες

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν γονέα από το να μαθαίνει ότι το παιδί του κινδυνεύει. Πρόκειται για μια στιγμή που ζωντανεύουν οι χειρότεροι εφιάλτες σου ενώ είσαι έτοιμος να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να του σώσεις τη ζωή.

Αυτό ακριβώς αισθάνθηκαν και οι γονείς του μικρού Felix όταν οι γιατροί τους είπαν ότι το μόλις 4 μηνών μωράκι τους, που δυσκολευόταν να φάει, να κοιμηθεί και να αναπνεύσει, χρειάζεται να υποβληθεί σε ένα πολύωρο και επικίνδυνο χειρουργείο. Ο μικρός Felix, διεγνώσθη με έναν όγκο στην περιοχή της κοιλιάς που μέσα σε λίγες εβδομάδες διογκώθηκε τόσο πολύ που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. 

Ευτυχώς τόσο για τον μικρούλη, όσο και για τους γονείς του, η επιστήμη στις μέρες μας κάνει θαύματα. Μια επέμβαση που κράτησε περίπου 7 ώρες, από διεπιστημονική ομάδα οκτώ ιατρών, απομάκρυνε τον τεράστιο όγκο από την κοιλιά του μωρού με επιτυχία παρά τις αντιρρήσεις κάποιων άλλων που γιατρών που υποστήριξαν πως ο Felix δεν έχει καμία ελπίδα να σωθεί. 

«Είναι πολύ δύσκολο να εκφράσουμε με λόγια την ευγνωμοσύνη μας στους γιατρούς», είπε ο μπαμπάς του μικρού Felix και συμπλήρωσε πως «ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε  την πίστη μας», θέλοντας να στείλει σε όλους ένα μήνυμα ελπίδας. 

Το ζευγάρι απέκτησε τον Felix  στις 16 Ιουλίου 2020. Στην αρχή, όλα πήγαιναν καλά αλλά σε ηλικία περίπου τεσσάρων μηνών, το μωρό άρχισε να δείχνει μονίμως ανήσυχο. Σταμάτησε να τρώει κανονικά, κοιμόταν ελάχιστα και δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Οι γονείς του το πήγαν στα επείγοντα περιστατικά, όπου έμαθαν και τα άσχημα νέα. «Ένιωσα λες και έπαιζα σε κάποια ταινία, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι όλο αυτό συνέβαινε σε εμάς» εξήγησε η μητέρα του. 

Ο Felix έμεινε στο νοσοκομείο για μήνες μετά την επέμβαση αλλά σήμερα, έχει συμπληρώσει τους δέκα μήνες ζωής και η υγεία του έχει επανέλθει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου. Οι γονείς του έχουν αφήσει το άσχημο περιστατικό πίσω τους και προσπαθούν να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερες όμορφες στιγμές με τον μοναχογιό τους. 

Πηγή: cbc.ca

v