«Σέξι κι όποιος αντέξει»: τι μας ελκύει στο άλλο φύλο ανάλογα με την ηλικία μας

«Σέξι κι όποιος αντέξει»: τι μας ελκύει στο άλλο φύλο ανάλογα με την ηλικία μας

Ένα από τα στερεότυπα που κυκλοφορούν είναι ότι οι άντρες έλκονται κυρίως από την εξωτερική εμφάνιση των γυναικών, ενώ οι γυναίκες βρίσκουν πιο σέξι την προσωπικότητα των ανδρών. Ωστόσο, οι έρευνες αποδεικνύουν πως αυτό το στερεότυπο ανατρέπεται ανάλογα με την ηλικία μας!

Συγκεκριμένα οι άντρες, ενώ σε νεαρή ηλικία φαίνεται να ψάχνουν για μία ελκυστική γυναίκα όσον αφορά την εξωτερική της εμφάνιση, με τα χρόνια το γούστο τους αλλάζει και επιλέγουν τη σύντροφό τους σύμφωνα με την προσωπικότητά της. Μετά τα 60, μάλιστα, αρκετοί άνδρες (ίσως επειδή γίνονται σιγά-σιγά πιο σοφοί…) φτάνουν να δίνουν στην προσωπικότητα ακόμη μεγαλύτερη σημασία και από τις γυναίκες.

Οι γυναίκες, από την άλλη, λειτουργούν αντίστροφα. Όσο είναι νέες, δίνουν στην προσωπικότητα πολύ μεγαλύτερη σημασία από ό,τι οι άνδρες, αλλά μετά τα 30 αρχίζουν σταδιακά να ασχολούνται περισσότερο με την εξωτερική εμφάνιση των ανδρών. 

Η μελέτη, με επικεφαλής τον δρα Στέφεν Γουάιτ του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Κουίνσλαντ, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLoS One, ανέλυσε τις απαντήσεις 7.325 ατόμων από 18 έως 65 ετών σε διαδικτυακό ερωτηματολόγιο. Όπως είπε ο Γουάιτ, «μολονότι και τα δύο φύλα προτιμούν έναν σωματικά ελκυστικό σύντροφο, οι άνδρες εμφανίζουν ισχυρότερες τέτοιες προτιμήσεις για την ελκυστικότητα. Οι γυναίκες είναι πιο επιλεκτικές, δίνοντας σημασία και σε άλλα χαρακτηριστικά, πιθανώς επειδή η αναπαραγωγική περίοδός τους είναι πιο περιορισμένη και δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν μία κακή επιλογή».

Η μελέτη κατέληξε στη διαπίστωση ότι και τα δύο φύλα δεν θεωρούν σημαντικό το εισόδημα ως «σέξι», αλλά οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία από ό,τι οι άνδρες. Επίσης, οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τη μόρφωση και την εξυπνάδα ενός άνδρα.

Πηγή: iefimerida.gr

v