Μαμά αφήνει το παιδί στον ήλιο χωρίς προστασία γιατί θεωρεί τα αντηλιακά επικίνδυνα

Μαμά αφήνει το παιδί στον ήλιο χωρίς προστασία γιατί θεωρεί τα αντηλιακά επικίνδυνα

Πέρα από ζωοδότης, ο ήλιος είναι και αρκετά επικίνδυνος για την υγεία μας. Γι’ αυτό οφείλουμε να προστατευόμαστε και, κυρίως, να προστατεύουμε τα παιδιά μας, είτε αποφεύγοντας την έκθεση στον ήλιο σε ώρες που δεν πρέπει είτε χρησιμοποιώντας ένα καλό αντηλιακό.

Δυστυχώς, υπάρχουν μαμάδες – νεαρές μάλιστα – που διαφωνούν με τα παραπάνω. Η 21χρονη Άλις από την Αριζόνα έχει επιλέξει να μεγαλώσει το παιδί της «όσο πιο φυσικά γίνεται», όπως λέει η ίδια. Κι αυτό περιλαμβάνει την έκθεση του παιδιού στον ήλιο χωρίς καμία αντηλιακή προστασία.

Η χρήστρια του Tik Tok, μοιράστηκε πρόσφατα τις αντιλήψεις και τις μεθόδους τις με όσους την ακολουθούν, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις. Ο λόγος ήταν η δήλωσή της πως δεν χρησιμοποιεί κανενός είδους αντηλιακή προστασία για το μωρό της επειδή «τα περισσότερα αντηλιακά περιέχουν χημικά και ο συνδυασμός των χημικών αυτών με τις ακτίνες του ήλιου κάνουν κακό στον άνθρωπο».

Η «εναλλακτική» μαμά, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, αλλά δήλωσε πως «η φόρμουλα πρέπει να απαγορευτεί επειδή τα παιδιά που τρέφονται με αυτήν κινδυνεύουν». Δεν διστάζει να δώσει και τη λύση για τις μαμάδες που δεν θηλάζουν προτείνοντας να σχηματιστεί ένα ευρύ δίκτυο δωρεάς μητρικού γάλακτος. Το παράδειγμά της είναι η ίδια, αφού δώρισε κάποτε μέρος από το γάλα της μέσω facebook.

Όσο για το μωρό της, σκοπεύει να το θηλάζει μέχρι 3-4 ετών και ύστερα να συνεχίσει να αντλεί γάλα το οποίο θα κρατάει στο ψυγείο για την περίπτωση που ο μικρός αρρωστήσει. Παρά τις αντιδράσεις στις θεωρίες της, η Άλις πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να μεγαλώσει κανείς τα παιδιά του και ένας από αυτούς είναι και ο δικός της.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι όσα λέει η νεαρή μητέρα για τα αντηλιακά και τη φόρμουλα δεν στηρίζονται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο, αλλά αποτελούν προσωπικές της απόψεις.

Πηγή: thesun.co.uk
v