«Το παιδί μου είναι η ίδια μου η ζωή»

«Το παιδί μου είναι η ίδια μου η ζωή»

Ο έρωτας με την πρώτη ματιά υπάρχει και το καταλαβαίνεις μόλις βλέπεις για πρώτη φορά το μωρό σου και το αγκαλιάζεις. Είναι ένα ανεπανάληπτο συναίσθημα που δεν συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο. Τα παιδιά μας, όπως λέει και αυτή η μαμά στο κείμενό της, είναι η ζωή μας και συμφωνούμε απόλυτα.

«Από τη στιγμή που ήξερα ότι μεγάλωνες μέσα μου, ήμουν ενθουσιασμένη και σε ερωτευόμουν πριν ακόμα σε γνωρίσω. Αν και απρόσμενα, τα νέα για τον ερχομό σου ήταν πέρα για πέρα συναρπαστικά.

Νομίζω ότι ο μπαμπάς σου μπορεί να ήταν πιο ενθουσιασμένος από μένα... Λίγες εβδομάδες αργότερα, τελικά είδα το μικροσκοπικό σωματάκι σου στον υπέρηχο και άκουσα την πολύτιμη καρδούλα σου να χτυπά. Έμεινα άφωνη. Είναι ένα συναίσθημα που δεν θα ξεχάσω ποτέ και θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου.

Εκείνη τη στιγμή, άλλαξες τη ζωή μου για πάντα. Δεν είμαι τέλεια όμως θα προσπαθήσω να είμαι η μαμά που σου αξίζει. Καθώς μεγαλώνεις, θα μεγαλώνω και εγώ και καθώς θα μαθαίνεις, θα μαθαίνω και εγώ μαζί σου. Και οι δύο θα κάνουμε λάθη, αλλά υποσχέθηκα να σε αγαπώ ό,τι κι αν συμβαίνει. Στην πραγματικότητα σε λατρεύω. Εμπιστεύσου με και θα σε καθοδηγήσω βήμα-βήμα μέχρι να σταθείς στα δικά σου πόδια. Και θα σε προστατέψω με οποιοδήποτε κόστος.

Υπόσχομαι να σε ενθαρρύνω πάντα να είσαι ο εαυτός σου. Με τα καλά σου και τις ιδιοτροπίες σου. Θα σου θυμίζω επίσης να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεών σου και σου υπόσχομαι να σου τραγουδάω πολύ.

Υπόσχομαι να σου δίνω το καλό παράδειγμα. Γιατί είμαι η μαμά σου... Θα δεις ότι έχεις τον καλύτερο μπαμπά του κόσμου και θα μάθεις πολλά δίπλα του. Πάντα θα σε ακούω και θα προσπαθήσω να σεβαστώ όταν θα θέλεις να μείνεις μόνη.

Η ζωή δεν είναι μόνο όμορφες στιγμές, αλλά και δύσκολες. Πρέπει πάντα να επιμένεις. Θα ξέρεις όμως τι σημαίνει ευτυχία γιατί θα την βιώνεις κάθε μέρα στο σπίτι σου. [...]

Εσύ, αγάπη μου, είσαι το καλύτερο δώρο που μου έκαναν ποτέ. Κάθε μέρα θα νιώθεις την αγάπη μας. Είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά σου. Σ' αγαπάω αδιανόητα πολύ, είσαι η ίδια μου η ζωή».

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

 

v