Μάθημα στο προαύλιο κάνουν οι μαθητές δημοτικού στην Βουλιαγμένη

Μάθημα στο προαύλιο κάνουν οι μαθητές δημοτικού στην Βουλιαγμένη

Φαίνεται πως η πανδημία του κορονοϊού ήταν μια καλή αφορμή για να γίνει πράξη το όνειρο κάθε (σχεδόν) μαθητή. Θυμάμαι από παλιά, όταν ήμασταν ακόμα στο δημοτικό, η ιδέα του να κάνουμε μάθημα στο προαύλιο του σχολείου την άνοιξη που έφτιαχνε ο καιρός ήταν κάτι σαν φαντασίωση!

Μια φαντασίωση που το δημοτικό σχολείο Βουλιαγμένης, στην προσπάθεια κάποιων εκπαιδευτικών να περιορίσουν στο ελάχιστο τα κρούσματα του κορονοϊού, την έκανε πραγματικότητα. Οι κερκίδες του σχολείου που βρίσκονται κάτω από μεγάλα πεύκα έγιναν τα νέα «θρανία» των μαθητών, οι οποίοι απόλαυσαν το μάθημά τους στη σκιά και τον καθαρό αέρα. 



Το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικός, ήταν να κουβαλήσουν στο προαύλιο τα βιβλία και τα τετράδιά τους, έναν φορητό ασπροπίνακα και φυσικά τις μάσκες τους. Η πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού της Δ’ τάξης του Δημοτικού της Βουλιαγμένης Σοφία Κακάτση ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά αφού άλλαξαν παραστάσεις ενώ το μάθημα παραδόθηκε με μεγαλύτερη ασφάλεια. 

Εμείς πάντως θαυμάσαμε τις όμορφες εικόνες από το υπαίθριο μάθημα και ελπίζουμε στο μέλλον να μιμηθούν και άλλοι δάσκαλοι την εξαιρετική κίνηση της κ. Κακατσάνη. 

Πηγή: 3vita.gr 

v