Έγκυος νίκησε τον καρκίνο κι έγινε μανούλα χάρη σε ένα ιατρικό θαύμα

Έγκυος νίκησε τον καρκίνο κι έγινε μανούλα χάρη σε ένα ιατρικό θαύμα

Μια ασιόδοξη και γλυκιά είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου σκορπώντας χαμόγελα! Μια μαμά από τη Μελβούρνη υποβλήθηκε σε μια πολύ δύσκολη χειρουργική επέμβαση εν μέσω εγκυμοσύνης, κατά την οποία έπρεπε να αφαιρεθεί προσωρινά η μήτρα της, αλλά τελικά γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η Kate Fitzgerald, 38 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου όσο ήταν έγκυος. Έπρεπε, λοιπόν, να αφαιρέσει τον όγκο - ο οποίος είχε μέγεθος όσο μια μπάλα του κρίκετ - ενώ το μωράκι της ήταν μέσα.

Οι γιατροί αφαίρεσαν προσωρινά τη μήτρα και το έμβρυό της και μετά έκοψαν τον όγκο της πριν τοποθετήσουν το μωρό πίσω στο σώμα της! Η κόρη της, Ava, γεννήθηκε υγιής τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

«Έχω μια τομή 35 εκατοστών που αρχίζω κάτω από το στήθος και φτάνει μέχρι το πυελικό οστό», είπε η Κέιτ ενώ δήλωσε ότι αυτή η ουλή θα της θυμίζει για πάντα τι πέρασε.

Μιλώντας στα μέσα η Κέιτ ελπίζει ότι η ιστορία της θα ευαισθητοποιήσει περισσότερες μαμάδες να λάβουν περισσότερο υπόψη την υγεία τους και να είναι τυπικές ως προς τις εξετάσεις τους.

«Θεωρούσα ότι τα συμπτώματα που είχαν εμφανιστεί σχετίζονταν με την εγκυμοσύνη. Ο καρκίνος του εντέρου δεν είναι ασθένεια των ηλικιωμένων. Είναι πολύ κοινό στους νεότερους ανθρώπους », ανέφερε μεταξύ άλλων η Κέιτ, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης.

Πηγή: 7news.com.au

v