O γάμος σας δεν κινδυνεύει - ο πρώτος χρόνος με το παιδί είναι απλά πολύ δύσκολος

O γάμος σας δεν κινδυνεύει - ο πρώτος χρόνος με το παιδί είναι απλά πολύ δύσκολος

Πολλά αλλάζουν όταν γίνεσαι γονιός για πρώτη φορά κυρίως στη σχέση με τον άνθρωπό σου. Ξαφνικά, έρχεστε και οι δυο αντιμέτωποι με ευθύνες που δεν είχατε πριν και η κούραση δημιουργεί τριβές που σας πληγώνουν. Είναι όμως φυσιολογικό και όπως λέει και αυτή η μαμά ο πρώτος χρόνος με το παιδί είναι απλά πολύ δύσκολος. Με αποφασιστικότητα και αγάπη όμως όλα θα λυθούν.

«Πριν από λίγες μέρες μια φίλη μου έστειλε μήνυμα λέγοντάς μου ότι δεν ήξερε αν ο γάμος της θα αντέξει. Τη φαντάστηκα να πληκτρολογεί τις λέξεις κουρασμένη με ένα μωρό στο χέρι σ' ένα σπίτι που μόνο τακτοποιημένο δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Ο άντρας θα ήταν σίγουρα στο γραφείο του να κάνει υπερωρίες και εκείνη δεν θα μπορούσε πια να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Στα λόγια της είδα τον εαυτό μου πριν από 5 χρόνια. Τότε που ήμουν στη θέση της. Μια νέα μαμά να συνειδητοποιεί πόσο άλλαξε η σχέση της με τον ερχομό του παιδιού.

Πριν τα παιδιά, ο σύζυγός μου και εγώ είχαμε την τέλεια σχέση. Σπάνια καυγαδίζαμε, ήμασταν πολύ τρυφεροί ο ένας με τον άλλον και συμφωνούσαμε σχεδόν τα πάντα - στις αξίες μας, τα όνειρά μας για το μέλλον, τον τρόπο που θέλαμε να μεγαλώσουμε κάποια μέρα τα παιδιά μας. Όταν όμως γίναμε γονείς για πρώτη φορά ο ισχυρός δεσμός μας παραλίγο να καταρρεύσει.

Από εκεί που ήμασταν υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό μας, ξαφνικά έπρεπε να φροντίσουμε και κάποιον άλλον. Δεν είχαμε χρόνο για μας. Όλα περιστρέφονταν γύρω από το παιδί. Επίσης, οι ορμόνες μου μετά την γέννα ήταν ''τρελαμένες''. Ήμουν νευρική, μυγιάγγιχτη και κάποιες φορές, τελείως παράλογη. 

Στοιχεία του χαρακτήρα του συζύγου μου που κάποτε με γοήτευαν ξαφνικά τα έβρισκα ενοχλητικά. Με απογοήτευε η χαλαρή στάση του και όταν προσπάθησε να με στηρίξει, τον απομάκρυνα γιατί θεωρούσα πως δεν με καταλάβαινε καθόλου.

Κανείς δεν κοιμόταν καθώς το μωρό μας δεν ήταν εύκολο στον ύπνο και το μόνο που ένιωθα ήταν δυσαρέσκεια. Κάποιες φορές και οργή... Έβλεπα τον γάμο μου να καταρρέει. Ο πρώτος χρόνος ήταν πραγματικά πολύ δύσκολος και ατελείωτος. Ειλικρινά, πίστευα πως δεν θα τα καταφέρναμε.

Αυτό που το έκανε ακόμα πιο δύσκολο ήταν το συναίσθημα ότι ήμασταν εντελώς μόνοι. Φίλοι γύρω μας είχαν μωρά και φαινόταν πιο ευτυχισμένοι από ποτέ. Αναρωτιόμασταν τι κάναμε λάθος. 

Με κάποιον τρόπο, χάρη στην αγάπη, την επικοινωνία και την υποστήριξη των δικών μας ανθρώπων τη βγάλαμε καθαρή τον πρώτο χρόνο. Και σιγά- σιγά, η σχέση μας άρχισε να ''θεραπεύεται''.

Με τον καιρό όλα φτιάχνουν. Μην με παρεξηγείτε - δεν είναι εύκολο. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ δύσκολο. Θα χρειαστεί να έχετε καλή επικοινωνία και να κάνετε συμβιβασμούς, ενώ κάποια στιγμή ίσως πείτε σκληρά λόγια ο ένας στον άλλον. Αλλά όσο επιμένετε τόσο καλύτερα θα πηγαίνουν τα πράγματα.

Και όταν όλα επιστρέψουν στους κανονικούς τους ρυθμούς, θα δείτε ότι η αγάπη σας είναι πιο αληθινή και η σχέση σας πιο ισχυρή από ποτέ. Αντέχετε τα πάντα ενωμένοι!»

Πηγή: herviewfromhome

v