Καθηγητές έκαναν μάθημα με φούστα υποστηρίζοντας μαθητή που αποβλήθηκε λόγω εμφάνισης

Καθηγητές έκαναν μάθημα με φούστα υποστηρίζοντας μαθητή που αποβλήθηκε λόγω εμφάνισης

Πριν από λίγο καιρό, ένα αγόρι στην Ισπανία εμφανίστηκε στο σχολείο του με φούστα για στρέψει την προσοχή στην ανάγκη για μεγαλύτερη αποδοχή της διαφορετικότητας και άμεσο εξοστρακισμό της έμφυλης μισαλλοδοξίας από τον χώρο της εκπαίδευσης. Ο Μικέλ Γκόμεζ λοιδωρήθηκε, αποβλήθηκε και εξαναγκάστηκε σε παρακολούθηση από ψυχολόγο.

Η άδικη μεταχείριση που υπέστη ο νεαρός από τη διεύθυνση του σχολείο του, οδήγησε κάποιους από τους καθηγητές του να δημιουργήσουν ένα κίνημα συμπαράστασης με το hashtag #ClothesHaveNoGender ή ελληνιστί #ΤαΡούχαΔενΈχουνΦύλο.

Ο μαθηματικός του παιδιού και μπροστάρης του κινήματος, Χοσέ Πίνιας, δήλωσε πως 20 χρόνια πριν είχε περάσει κάτι παρόμοιο. Ο Πίνιας είναι ομοφυλόφιλος και το σχολείο στο οποίο είναι τώρα καθηγητής του είχε φερθεί σκληρά γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Μάλιστα, οι τότε συνάδελφοί του είχαν στρέψει το βλέμμα τους αλλού αφήνοντάς τον μόνο και βοήθητο. Γι’ αυτό σήμερα θέλει να συμπαρασταθεί στον μαθητή του για όσα περνάει χωρίς να έχει φταίξει σε τίποτα.

Στο κίνημα του Πίνιας προσχώρησαν ακόμη δύο καθηγητές, ο Μανουέλ Ορτέγκα και ο Μπόρχα Βελούκεθ, και όλοι μαζί πέρασαν έναν ολόκληρο μήνα διδάσκοντας το μάθημα με φούστα. Γι’ αυτούς τους δύο, το ποτήρι ξεχείλισε όταν ένας μαθητής επιτέθηκε σε έναν συμμαθητή του με ομοφοβικά σχόλια την ώρα του μαθήματος. Τότε κατάλαβαν ότι ήρθε η ώρα να σταθούν απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές και να προωθήσουν μια κουλτούρα ανεκτικότητας και ποικιλομορφίας.

Από τότε, πολλοί μαθητές αποφάσισαν να στηρίξουν τον συμμαθητή τους, τους καθηγητές τους και τον γενικότερο σκοπό τους, φορώντας φούστα στο σχολείο. Κάποιες φορές, μάλιστα, αγόρια και κορίτσια μαζί, συγκεντρώθηκαν με φούστες για να υπενθυμίσουν στο σχολείο τους τι πρέπει να γίνει.

Και τα κατάφεραν, αφού το σχολείο έχει ήδη εντάξει στην ύλη του ένα μάθημα για την ισότητα των φύλων που ίσως και να δείχνει το δρόμο προς μια νέα εποχή για τις γενιές που έρχονται.

Πηγή: parents.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v