«Δεν είσαι κακή φίλη, απλά δεν έχεις πια χρόνο επειδή είσαι μαμά»

«Δεν είσαι κακή φίλη, απλά δεν έχεις πια χρόνο επειδή είσαι μαμά»

Η μητρότητα φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή μας! Οι αλλαγές είναι πολλές, σωματικές και συναισθηματικές και μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας και να προσαρμοστούμε θα περάσει αρκετός χρόνος. Σ' αυτό το διάστημα μπορεί να παραμελήσουμε αρκετά την προσωπική μας ζωή και τους φίλους μας, όμως, αυτό δεν μας κάνει κακούς φίλους. Όπως λέει αυτή η μαμά απλώς δεν υπάρχει χρόνος...

«Καμιά φορά λέμε στον εαυτό μας ''είμαι κακή φίλη'', ειδικά όταν ξεχνάμε να απαντήσουμε σ' ένα μήνυμα, όταν δεν παίρνουμε τηλέφωνο ή όταν έχουμε καιρό να δούμε τους φίλους μας.

Δεν είσαι κακή φίλη όμως είσαι απλώς κουρασμένη και δεν έχεις χρόνο για τίποτα. Η μητρότητα σε έχει απορροφήσει. Tρέχεις να ταΐσεις, να νανουρίσεις, να πλύνεις, να καθαρίσεις - αλλάζεις τόσες πάνες καθημερινά που έχεις χάσει το μέτρημα. Όταν φτάνει το βράδυ δεν έχεις άλλα κουράγια, είσαι εξαντλημένη και θέλεις απλώς να κοιμηθείς.

Γι' αυτό μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Το κινητό σου το χρησιμοποιείς σαν κουδουνίστρα για να αποσπάσεις την προσοχή του μωρού, ενώ προσέχεις παράλληλα το 5χρονο μην κάνει καμιά ζημιά. Ξέχασα μήπως να πω ότι ταυτόχρονα δουλεύεις ή καθαρίζεις;

Πλένεις τα πιάτα, μαγειρεύεις και μετά από λίγο ξανά από την αρχή. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Ξυπνάς και κοιμάσαι κουρασμένη. Η εξάντληση σε έχει νικήσει, γι' αυτό μην θεωρείς τον εαυτό σου κακή φίλη.



Κουβαλάς ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο και προσπαθείς να τα προλάβεις όλα - ραντεβού με γιατρούς, φροντιστήρια, γενέθλια κτλ κτλ. Είναι λογικό να χάνεις τις ισορροπίες σου και να μην τα καταφέρνεις όλα.

Αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για σένα. Αλλά δεν είσαι κακή φίλη. Είσαι η καλύτερη».

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v