Μπορώ να κόψω τα αντισυλληπτικά στη μέση ή πρέπει να τελειώσω όλο το κουτί;

Μπορώ να κόψω τα αντισυλληπτικά στη μέση ή πρέπει να τελειώσω όλο το κουτί;

Ερώτηση:
Καλησπέρα, παίρνω αντισυλληπτικά και θέλω να τα σταματήσω. Έχω πάρει 9 χάπια από αυτό το κουτί, μπορώ να τα σταματήσω τώρα; Ή πρέπει να τελειώσει το κουτί;
Απάντηση:

Τα αντισυλληπτικά καλό είναι να ολοκληρώσετε τη λήψη τους, τον ένα μήνα δηλαδή, για να μην έχετε διαταραχές περιόδου. Αν διακόψετε στη μέση, πιθανότατα η περίοδος θα «μπερδευτεί» και ίσως έρθει νωρίτερα ή αργότερα. Κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθεί το σώμα αφού η περίοδος εξαρτάται από το βάρος σας, από τα κιλά, από το ύψος και άλλους παράγοντες.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v