Χαλκιδική: διασωληνωμένος 14χρονος που κατέρρευσε την ώρα της προπόνησης

Χαλκιδική: διασωληνωμένος 14χρονος που κατέρρευσε την ώρα της προπόνησης

Την ώρα που η άξαφνη κατάρρευση του Δανού ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν στην μέση του αγώνα έχει σοκάρει όλον τον κόσμο, φίλαθλο και μη, ήρθε στο φως ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβη δύο μέρες πριν σε προπόνηση εφηβικού τμήματος στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα xalkidikipolitiki.com, την Πέμπτη 10/06, κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Ακαδημίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Π.Ο. Μουδανιών, ένας 14χρονος ποδοσφαιριστής έχασε ξαφνικά και χωρίς προφανή αιτία τις αισθήσεις του.

Ευτυχώς, η κινητοποίηση όσων βρίσκονταν στο σημείο ήταν άμεση και έγιναν τιτάνιες προσπάθειες για να επανέλθει ο 14χρονος. Μάλιστα, οι γνώσεις πρώτων βοηθειών που είχαν οι προπονητές, αλλά και η άμεση επέμβαση των γιατρών που είτε κλήθηκαν είτε ήταν παρόντες συνέβαλαν στο να βρει το παιδί τις αισθήσεις του.

«Ο μικρός ποδοσφαιριστής έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο γήπεδο. Ευτυχώς που ήμασταν εκεί. Χάσαμε το φως μας αλλά εκεί δεν σκέφτεσαι τίποτα παρά να βοηθήσεις όπως μπορείς. Άπαντες κινηθήκαμε άμεσα και σε χρόνο μηδέν, είχαμε απινιδωτή, γιατρό αλλά και εμείς που γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες επαναφέραμε το παιδί», ανέφεραν άνθρωποι της ακαδημίας.

Κατόπιν, ο 14χρονος διακομίστηκε στο τμήμα Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Πηγή: iefimerida.gr
v