«Έχω 3 υπέροχες κόρες και για όσους το 'χουν καημό: όχι, δεν ψάχνω τον γιο»

«Έχω 3 υπέροχες κόρες και για όσους το χουν καημό: όχι, δεν ψάχνω τον γιο»

Δυστυχώς ακόμα και στην εποχή μας, υπάρχουν κλειστόμυαλοι άνθρωποι που έχουν μείνει σε μια παλιά εποχή που ήθελε τον γιο για να ολοκληρώσει την ευτυχία μιας οικογένειας. Αυτή η μαμά έχει 3 κόρες και έχει κουραστεί να την ρωτάνε, αν προσπαθεί να κάνει αγόρι. Μέσα από το κείμενό της όμως δίνει την καλύτερη απάντηση!

«Έχω 3 υπέροχες κόρες. Τα πιο συνηθισμένα σχόλια που λαμβάνω σχεδόν καθημερινά είναι τα εξής:

«Πωπώ, δεν πρέπει να ξεκουράζεσαι ποτέ», «Πού να δεις στην εφηβεία τι έχεις να τραβήξεις» και «Τι έγινε; Ψάχνεις ακόμα τον γιο;»

Πραγματικά το έβρισκα ανέκαθεν ενδιαφέρον. Προσωπικά, αν με ρωτήσετε, τα πρώτα δύο σχόλια είναι παντελώς αχρείαστα και όσον αφορά το τρίτο, πάντα μένω με το στόμα ανοιχτό. Αφενός, γιατί είναι περίεργο να ρωτάς έναν άγνωστο για το αν σκοπεύει να κάνει κι άλλο παιδί και αφετέρου επειδή, η ερώτηση φαίνεται να υπονοεί ότι κάτι λείπει από την οικογένειά μας - σαν να μην είμαστε ολοκληρωμένοι χωρίς αγόρι.

Διαφωνώ κάθετα!

Όταν έμαθα ότι το πρώτο μου παιδάκι θα είναι κοριτσάκι, κατενθουσιάστηκα. Πάντα με φανταζόμουν κοριτσομαμά. Όταν ανακάλυψα ότι και το δεύτερο είναι κορίτσι πάλι χάρηκα φαντάστηκα ότι θα είναι δυο δεμένες αδερφούλες στο μέλλον.

Έπειτα έμεινα έγκυος στο τρίτο μου παιδί και αποφάσισα να μην μάθω το φύλο μέχρι τη γέννηση. Το ένστικτό μου μού έλεγε ότι θα είναι αγόρι. Το είχα πιστέψει τόσο που είχα βρει μέχρι και όνομα. Όταν ήρθε η στιγμή να γεννήσω, το είπα στη μαία μου και εκείνη γελώντας μου είπε ότι έχει 5 αδερφές. Και έτσι ήρθε στον κόσμο η τρίτη μου κόρη.

Τώρα είμαι μανούλα τριών υπέροχων κοριτσιών που με ακολουθούν παντού. Και παρόλα αυτά, αντί να με ρωτούν για τις προσωπικότητες ή τα ενδιαφέροντα των κοριτσιών μου, οι άνθρωποι απλώς δηλώνουν το προφανές και θέλουν να μάθουν αν θα προσπαθήσω για να κάνω τον γιο!

Λατρεύω τις κόρες μου. Μου αρέσει να ταιριάζω τα ρούχα τους,  να τους φτιάχνω πλεξούδες και να παίζω με μονόκερους και πριγκίπισσες. Χαίρομαι που τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μοβ και το ροζ, αλλά περισσότερο νιώθω περήφανη για την άγρια πλευρά του χαρακτήρα τους.

Στην μικρότερη αρέσει η πάλη και τα έντομα. Δεν αντέχει τα κοκαλάκια στα μαλλιά της και πάντα τα βγάζει.

Στη μεσαία αρέσει να μαζεύει πέτρες, λατρεύει τα gadgets και το αγαπημένο της χρώμα είναι το μπλε. Προτιμά να φοράει άνετα ρούχα.

Στη μεγάλη μου κόρη αρέσει να σκαρφαλώνει, να ψάχνει για ζουζούνια και τα LEGO. 

Ναι, τα παιδιά μου είναι γένους θηλυκού αλλά είναι μοναδικές με δικές τους προτιμήσεις. Δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές και αυτό είναι όμορφο.

Για να είμαι ειλικρινής, πραγματικά θέλω κι άλλο μωρό (τις περισσότερες μέρες). Ο σύζυγός μου δεν είναι τόσο σίγουρος. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούμε: αν προσπαθήσουμε για ένα ακόμη μωρό, θα προσπαθήσουμε για αυτό ακριβώς - ένα μωρό».

Πηγή: herviewfromhome.com

v