Το 22% των αντρών πλένει σπάνια το... επίμαχο σημείο και το 60% το κάνει λάθος

Το 22% των αντρών πλένει σπάνια το... επίμαχο σημείο και το 60% το κάνει λάθος

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά λένε και συμφωνούμε απόλυτα. Ειδικά η σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής πρέπει να είναι μέλημα κάθε ανθρώπου. Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα που απευθύνθηκε στον ανδρικό πληθυσμό μας έκανε να μείνουμε με ανοιχτό το στόμα απ' το σοκ!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλοί άντρες δεν πλένουν τα γεννητικά τους όργανα κάθε μέρα - ή ακόμα και κάθε δεύτερη μέρα... Ανακάλυψαν δε, ότι το ένα πέμπτο των ανδρών πλένει μόνο δύο φορές την εβδομάδα το επίμαχο σημείο ή και πιο σπάνια.

Είναι απίστευτο αν σκεφτεί κανείς ότι την ευαίσθητη περιοχή πρέπει να την καθαρίζουμε καθημερινά. Την ευθύνη της μελέτης είχαν ειδικοί για την περιποίηση της επιδερμίδας, οι οποίοι είδαν 1.000 άντρες στους οποίους απηύθυναν ερωτήσεις σχετικά με την υγιεινή τους. Απ' ότι φάνηκε το 21,6% αυτών καθάριζε το επίμαχο σημείο
μόνο μία φορά κάθε λίγες μέρες - και αρκετοί ακόμα πιο σπάνια.

Ο Elle MacLeman, βιοχημικός περιποίησης της επιδερμίδας στο The Derm Review, δήλωσε «Το να πλένεις σπάνια αυτό το σημείο, δεν θα οδηγήσει μόνο σε μια δυσάρεστη μυρωδιά, αλλά και στο να αναπτυχθούν βακτήρια τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις και πόνο».

Ευτυχώς υπήρξε και το 39,7% που επιβεβαίωσε ότι πλένει το συγκεκριμένο σημείο μια φορά την ημέρα.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 60% των ανδρών δεν καθαρίζουν σωστά τα επίμαχα μέρη.

Πηγή: thesun.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v