3 τέλειες εκδρομές για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

3 τέλειες εκδρομές για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, αλλά οι διακοπές είναι ακόμα μακριά για τους περισσότερους από εμάς. Παρ’ όλ’ αυτά, μπορούμε να απολαύσουμε το πρώτο γιορτινό τριήμερο του καλοκαιριού – του Αγ. Πνεύματος – κάνοντας μικρές οικογενειακές εξορμήσεις σε κάποιες από τις ομορφότερες τοποθεσίες όχι πολύ μακριά απ’ την πόλη μας. Αν, λοιπόν, η βάση σας είναι στην Αττική και πέριξ αυτής, ορίστε τρεις τέλειες μονοήμερες εκδρομές που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Καλάβρυτα

Η ιστορική κωμόπολη της Αχαΐας είναι το ιδανικό μέρος για μια μονοήμερη εκδρομή που συνδυάζει τα πάντα: θάλασσα, βουνό, εκπληκτικό φαγητό και… βόλτα με το τρένο. 

Ξεκινήστε με πρωινές βουτιές σε μία από τις υπέροχες παραλίες εκατέρωθεν του Διακοφτού (την Πούντα ή την Εγκάλη π.χ.) και ύστερα ανηφορίστε προς Καλάβρυτα για μια απίθανη βόλτα με τον ξακουστό οδοντωτό σιδηρόδρομο της περιοχής που διασχίζει το Φαράγγι του Βουραϊκού. Για φαγητό, επιστρέψτε στα Καλάβρυτα για λαχταριστά κρεατικά ή κινήστε προς το χωριό Πλανητέρο για να δοκιμάσετε την περίφημη πέστροφα των εκτροφείων του ποταμού Αροάνιου. 

Εάν έχετε χρόνο για περισσότερες βόλτες, επισκεφθείτε τους καταρράκτες της Άνω Βλασίας, το Σπήλαιο των Λιμνών και το Κλήμα του Παυσανία, το εντυπωσιακό φυσικό θαύμα της περιοχής.

Πόρος

Το γραφικό νησάκι που βρίσκεται κολλημένο στην Πελοπόννησο προσφέρεται για μια γνήσια καλοκαιρινή απόδραση με όλα όσα περιλαμβάνει αυτή.

Στον Πόρο βρίσκεστε σε 2 με 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο, είτε οδικώς είτε με πλοίο απ’ τον Πειραιά, και το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε κάποια από τις αμμουδερές παραλίες του (το Λιμανάκι της Αγάπης, το Ασκέλι ή το Μοναστήρι π.χ.) με την πλούσια βλάστηση που φτάνει κυριολεκτικά ως το κύμα. Συνεχίστε με έναν περίπατο στην πανέμορφη πόλη του Πόρου με τα γραφικά σοκάκια, όπου θα βρείτε και καλό φαγητό. Εναλλακτικά, κινηθείτε προς κάποια εξοχική ταβέρνα σε μια από τις παραλίες του νησιού (π.χ. Ο Βασίλης στο Μεγάλο Νεώρειο).

Εάν έχετε διάθεση να τριγυρίσετε, επισκεφθείτε το Ιερό του Ποσειδώνα, το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, την περιοχή Διαβολογέφυρο με την άγρια φυσική ομορφιά, αλλά και το μαγευτικό Λεμονόδασος, απέναντι στον Γαλατά.

Βόρεια Εύβοια

Η μικρή «μεγαλόνησος» προσφέρει μοναδική ποικιλομορφία και το Βόρειο τμήμα της είναι ό,τι πρέπει για μια ημερήσια εξόρμηση μακριά απ’ την Αθήνα.

Πάρτε την Εθνική Οδό προς Θεσσαλονίκη και περάστε στην ιστορική λουτρόπολη της Αιδηψού απ’ το λιμανάκι της Αρκίτσας. Κάντε τα ιαματικά λουτρά σας στην βραχώδη παραλία του παλιού χωριού και συνεχίστε νότια για να βουτήξετε σε μία από τις πανέμορφες και μοναχικές παραλίες που θα βρείτε στο δρόμο σας (π.χ. Ροβιές). Πριν φτάσετε στη γραφική κωμόπολη της Λίμνης, όπου μπορείτε να απολαύσετε καλό ψάρι, κάντε μια παράκαμψη για να χαρείτε λίγο βουνό, φτάνοντας ως τους Καταρράκτες του Δρυμώνα. Από τη Λίμνη κατευθυνθείτε στην Αγία Άννα με τις απίθανες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες της.

Εάν σας παίρνει ο χρόνος επιστρέψτε στην Αθήνα μέσω Χαλκίδας, αφού απολαύσετε ένα βραδινό παγωτό στην πανέμορφη καλοκαιρινή περαντζάδα της.

v