5 σωτήριες συμβουλές για να μην φάτε ποτέ ξανά τα νύχια σας

5 σωτήριες συμβουλές για να μην φάτε ποτέ ξανά τα νύχια σας

Αν ντρέπεστε να δείχνετε τα δάχτυλά σας επειδή έχει αρχίσει να φαίνεται το δέρμα κάτω από τα νύχια σας, ήρθε η ώρα να κόψετε την ονυχοφαγία μια για πάντα. Είναι μια πολύ κακή και αντιαισθητική συνήθεια που καταστρέφει την όμορφη και υγιή εμφάνιση των χεριών. Επειδή είναι δύσκολο ωστόσο, να καταπολεμήσουμε αυτήν την... παρόρμηση, έχουμε ανάγκη από πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουμε πάρα πολλή προσπάθεια. Δείτε εδώ με ποιους τρόπους θα το πετύχετε!

Βάψτε τα νύχια με πικρό βερνίκι

Χρησιμοποιήστε πικρό βερνίκι νυχιών! Πρόκειται για μια ασφαλή χημική ουσία, η οποία μας εμποδίζει να βάλουμε τα δάχτυλα το στόμα καθώς έχει πολύ πικρή γεύση. Κατά την εφαρμογή, φροντίστε να καλύψετε ολόκληρο το νύχι μαζί με το γύρω δέρμα (και τα πετσάκια). Εάν βάφετε τα νύχια σας μπορείτε να το απλώσετε πάνω απ' το μανό. Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία, διαφορετικά μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.

Kόψτε τα νύχια σας πολύ κοντά

Καλό είναι να θυμάστε ότι ο άμεσος στόχος είναι να σταματήσετε την ονυχοφαγία και όχι να μακρύνουν τα νύχια σας! Φροντίστε λοιπόν, να τα κόψετε πολύ κοντά και ίσια. Αφαιρέστε τυχόν παρανυχίδες και πετσάκια γύρω απ' το δέρμα, έτσι ώστε να μην μπείτε σε πειρασμό να το δαγκώσετε. Εξίσου βοηθητικό, είναι να λιμάρετε τα νύχια σας τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα.

Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στα χέρια σας

Απλώστε στις παλάμες και τα νύχια σας μια μεγάλη ποσότητα ενυδατικής κρέμας. Χάρη στην σύνθεσή της, αντιμετωπίζει άμεσα την ξηρότητα και τους ερεθισμούς, ενώ θρέφει και περιποιείται τα νύχια. Κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας στα πράσσα (γιατί πολλές φορές το κάνετε ασυναίσθητα!) να δαγκώνετε τα νύχια σας, βάλτε ενυδατική. Η γεύση σίγουρα θα σας αποτρέψει! Επιπλέον, τα χέρια σας θα είναι πάντα απαλά. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια...

Βάλτε τσιρότο 

Φαίνεται τραβηγμένη λύση ωστόσο είναι πολύ αποτελεσματική. Όσοι τρώνε τα νύχια τους έχουν συνήθως «εμμονή» με συγκεκριμένα δάχτυλα, γι' αυτό και ο καλύτερος τρόπος είναι τα καλύψετε με τσιρότο. Επειδή η ονυχοφαγία είναι κάτι που κάνουμε ασυναίσθητα, η χρήση οπτικών υπενθυμίσεων θα μας βοηθήσει.

Κάντε ημιμόνιμο μανικιούρ

Ένας άλλος τρόπος που θα σας βοηθήσει να μην τρώτε τα νύχια σας είναι να κάνετε μανικιούρ. Επισκεφτείτε ένα κέντρο αισθητικής και ζητείστε από την μανικιουρίστα να βάψει τα νύχια σας με gel, ακρυλικό ή ημιμόνιμο. Έτσι, θα γίνουν πιο σκληρά και θα σας δυσκολέψουν...στο φάγωμα. Επίσης, κρίμα δεν είναι να τα χαλάσετε;

Η ονυχοφαγία μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις, πόνο αλλά και σε παραμόρφωση των νυχιών, γι' αυτό μην το σκέφτεστε άλλο. Δοκιμάστε τους παραπάνω τρόπους και δείτε αποτέλεσμα από τη δεύτερη εβδομάδα κιόλας.

v