5 δροσερές και ευρύχωρες αυλές για καλοκαιρινό καφεδάκι στην πόλη

5 δροσερές και ευρύχωρες αυλές για καλοκαιρινό καφεδάκι στην πόλη

Ο καιρός έχει ανοίξει για τα καλά, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται πυρετωδώς και οι συνθήκες είναι ιδανικές για να απολαύσουμε κάποια πράγματα που μας έχουν λείψει πολύ τον τελευταίο χρόνο. Ένα από αυτά είναι και τα χαλαρά απογευματινά καφεδάκια με φίλους σε όμορφα και φιλόξενα καφέ της πόλης. Για να ξεκινήσετε να αναπληρώνετε τις χαμένες εξόδους, λοιπόν, ορίστε μερικές από τις πιο όμορφες και ευρύχωρες αυλές για να απολαύσετε τον καφέ, το γλυκό ή το σνακ σας.

Noah

Πάρκο Eλευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

Στο Πάρκο Ελευθερίας, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν μια από τις πιο αγαπημένες κρυφές οάσεις του αθηναϊκού κέντρου, το ομώνυμο καφενείο, υπάρχει πλέον ένα από τα πιο στιλάτα και σύγχρονα στέκια της πόλης, το Noah. Αναμενόμενα βουτηγμένο στο πράσινο, το πανέμορφο αυτό καφέ μπαρ προσφέρει, εκτός από εκλεκτό καφέ, δροσερά κοκτέιλ και εκλεπτυσμένα πιάτα, μια γνήσια εξωτική ατμόσφαριρα… διακοπών!

Villa Grigio 46

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο

Στον ζεστό αθηναϊκό νότο, στην αυλή ενός υπέροχου κτιρίου του Μεσοπολέμου στο Παλαιό Φάληρο, μπορεί κανείς να ξαποστάσει στ’ αλήθεια και να ταξιδέψει μακριά απ’ τη βουή της πόλης χωρίς να φύγει από αυτήν. Το Villa Grigio διαθέτει χαρακτήρα ιταλικό, όπως προδίδει το όνομά του, και φημίζεται για τα απολαυστικά απεριτίφ, τα κρασιά και τους κρασομέζέδες, αλλά και τα λαχταριστά γλυκά του...

Hide & Seek

Λ. Κηφισίας 254, Χαλάνδρι

Σκεφτείτε να βρίσκεστε μέσα στον θόρυβο της Κηφισίας και ξαφνικά να περνάτε μέσα από μια μυστική δίοδο σε έναν μικρό παράδεισο δροσιάς, γεύσεων και αρωμάτων. Το Hide & Seek, με το παιχνιδιάρικο όνομα, έχει όλα τα φόντα να σας μεταφέρει μακριά από την τρέλα της καθημερινότητας για λίγες ώρες. Όχι μόνο με το απίστευτα φιλόξενο περιβάλλον του, αλλά και με τον πρώτης τάξεως Μεσογειακό κατάλογό του.

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Πετράλωνα

Σε ένα σύμπλεγμα τριών κτιρίων του Μεσοπολέμου (δύο σπίτια και ένα μαγαζί) στα Κάτω Πετράλωνα συνατάμε μια από τις ομορφότερες αυλές της Αθήνας, βγαλμένη θαρρείς από τις ελληνικές ταινίες άλλων, πολύ διαφορετικών εποχών. Εκεί, οι ζεστοί και φιλόξενοι άνθρωποι του Upupa Epops μας περιμένουν καθημερινά απ’ το πρωί για μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, χαλάρωσης και γευστικών απολαύσεων.

Godmama’s Yard

Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι

Σ’ ένα υπέροχο παλιό διώροφο, που ανήκε κάποτε στην «νονά» Πόπη – μια ανύπαντρη μπον βιβάν με πολλά βαφτιστήρια – οι εμονευστές του Godmama’s Yard έστησαν ένα κοσμοπολίτικο στέκι που θα έκανε την παλιά ιδοκτήτρια πανευτυχή και περήφανη. Στην αυλή με τις ελιές, λοιπόν, όπου η κυρία Πόπη έπαιρνε το τσάι ή το πρωινό της, μπορείτε κι εσείς να απολαύσετε τα καλούδια μιας από τις πιο φιλόξενες ομάδες της πόλης.

v