Μαμά κάνει όλα τα μαθήματα των παιδιών της... για να παίζουν περισσότερο!

Μαμά κάνει όλα τα μαθήματα των παιδιών της... για να παίζουν περισσότερο!

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι γονείς, βοηθάνε μεν τα παιδιά τους με τα μαθήματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τα έκαναν αντί για ‘κείνα, φοβούμενοι το λάθος μήνυμα που θα έστελνε μια τέτοια κίνηση. Παρ’ ότι, όμως, μοιάζει αρκετά προφανές, δεν σκέφτονται όλοι γονείς έτσι. Πάρτε για παράδειγμα αυτήν τη μαμά που, όπως παραδέχεται η ίδια, κάνει όλα τα μαθήματα των παιδιών εδώ και καιρό ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο για… παιχνίδι!

«Τα παιδιά μου πάνε όλα δημοτικό – σε διαφορετικές τάξεις – και είναι γεγονός ότι μαθαίνουν πολλά πράγματα στο σχολείο. Χαίρομαι πολύ με αυτό και δεν θα το άλλαζα με τίποτα, αλλά διαφωνώ σε ένα πράγμα με το εκπαιδευτικό μας σύστημα: το διάβασμα και τις εργασίες στο σπίτι.

Δυστυχώς, αυτές οι εργασίες δεν είναι προαιρετικές, αλλά υποχρεωτικές. Δεν μου αρέσει όμως που τα παιδιά μου είναι υποχρεωμένα από τόσο μικρή ηλικία να ξοδεύουν τον πολύτιμο χρόνο του για να διαβάζουν και εκτός σχολείου.

Γι’ αυτό, πριν από κάμποσο καιρό αποφάσισα να πάρω τα πράγματα στα χέρια μου. Με λίγα λόγια, κάνω εγώ όλες τις εργασίες τους, ώστε να έχουν όσο χρόνο θέλουν για παιχνίδι και ανεμελιά. Και το λέω με περηφάνεια αφού πιστεύω πως κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να έχει υποχρεώσεις από τόσο μικρό.

Είναι αρκετή η πίεση που θα υποστούν μεγαλώνοντας, τα διαγωνίσματα, οι εξετάσεις, ο ανταγωνισμός, οι σπουδές κ.ο.κ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέζονται από τώρα.

Πριν το κάνω, βέβαια, μίλησα με τους υπεύθυνους του σχολείου μήπως και άλλαζε κάτι στο σύστημα διδασκαλίας για το καλό όλων των παιδιών. Με άκουσαν, συμφώνησαν σε πολλά μαζί μου, αλλά δεν άλλαξαν τίποτα στο σύστημά τους.

Και ειλικρινά δεν με πειράζει καθόλου που ξοδεύω απ’ τον δικό μου χρόνο για ‘κείνα. Κερδίζουν τόσα πολλά παίζοντας και περνώντας χρόνο χωρίς σκοτούρες που για μένα είναι σκέτη απόλαυση.

Ξέρω ότι οι περισσότεροι διαφωνούν με την πρωτοβουλία μου γιατί τα παιδιά κακομαθαίνουν, δίνω το κακό παράδειγμα κλπ. κλπ. Αλλά δεν με νοιάζει καθόλου τι λένε οι άλλοι.

Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτά είναι τα καλύτερά τους χρόνια και δεν θα ‘πρεπε να αγωνιούν εάν έγραψαν σωστά το τάδε επίρρημα ή τη δείνα άσκηση. Θα ‘πρεπε να παίζουν, να τρέχουν, να γελούν και να μην ανησυχούν για τίποτα. Και αυτό κάνουν τα παιδιά μου!»

Πηγή: kidspot.com.au
v