ΚΟΡΠΗ: Γίνε και εσύ μέρος της αλλαγής και #Mpesstonkyklo

ΚΟΡΠΗ: Γίνε και εσύ μέρος της αλλαγής και #Mpesstonkyklo

Η Nestlé παγκοσμίως προχωρά σε αλλαγές στις συσκευασίες της, με όραμα καμία συσκευασία της να μην καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής ή ως επιβαρυντικό για το περιβάλλον απόρριμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Nestlé Waters δεσμεύεται να σχεδιάζει και να προσφέρει βιώσιμες λύσεις για τις συσκευασίες των προϊόντων της με σεβασμό στον πλανήτη.  Οι δεσμεύσεις της Nestlé Waters αφορούν τη βιώσιμη διαχείριση φυσικών πόρων και την κυκλική οικονομία και συγκεκριμένα τους παρακάτω άξονες:

  • Χρήση κατ’ ελάχιστον 50% ανακυκλωμένου πλαστικού rPET στη συσκευασία της.
  • Λειτουργία εργοστασίων με μηδενικά απόβλητα ήδη από το 2020.
  • 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025.
  • Συλλογή 90% των πλαστικών φιαλών και τοποθέτηση αυτών στην αγορά μέχρι το 2025

Με οδηγό το όραμα και τη δέσμευση της Nestlé Waters για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των συσκευασιών της, το Κορπή® είναι το πρώτο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα, το οποίο διατίθεται σε καινοτόμα & ανακυκλώσιμη συσκευασία με 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET στο μπουκάλι και 50% rPE στο φιλμ της.

Το 2021 αποτελεί μια χρονιά σταθμό, για τo φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή. Μέσα από την μεγαλύτερη καμπάνια του #Mpesstonkyklo σε συνδυασμό με τον μοναδικό στην ελληνική αγορά κωδικό, το Κορπή μπαίνει σε μια νέα εποχή με επίκεντρο τον πλανήτη,  παροτρύνοντας τον καταναλωτή να γίνει σύμμαχος στην προστασία του.  

Στόχος του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή είναι να προωθήσει το μήνυμα της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας, λέξεις που ταυτίζονται απόλυτα μαζί του. 

ΚΟΡΠΗ ROADSHOW

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή®, με αφορμή τη καινοτόμα & ανακυκλώσιμη συσκευασία με 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET στο μπουκάλι και 50% rPE στο φιλμ της, μας προσκαλεί να γίνουμε μέρος της αλλαγής για την προστασία του πλανήτη, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ανακυκλώσουμε εύκολα τα πλαστικά μπουκάλια μας στο σούπερ μάρκετ και προσφέροντάς μας ξεχωριστά προνόμια.

Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία το Κορπή στοχεύει στην:

  • Ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών γύρω από τη σωστή ανακύκλωση
  • Ενθάρρυνση μικρών και μεγάλων έτσι ώστε να γίνουν πρεσβευτές της ανακύκλωσης
  • Εκπαίδευση των καταναλωτών πάνω στην κυκλική οικονομία, επιλέγοντας προϊόντα από ανακυκλωμένο πλαστικό και υιοθετώντας φιλικότερες προς το περιβάλλον συνήθειες.

Μέσα από το #Mpesstonkyklo Roadshow το Κορπή θέλει να εμπνεύσει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν συνήθειες που σέβονται το περιβάλλον κάνοντας την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητάς τους και δίνοντας μια νέα ζωή στα πλαστικά μπουκάλι. Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε είναι πολύ απλά:

Τα βήματα:

  • Επισκεπτόμαστε το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται η κινητή μονάδα «Μπες στον κύκλο» Roadshow του Κορπή, έχοντας μαζί μας πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικού
  • Ρίχνουμε τα μπουκάλια στη μονάδα ανακύκλωσης
  • Σκανάρουμε το QR code που βρίσκεται πάνω στη μονάδα ανακύκλωσης 
  • Κάνουμε εγγραφή στο nestlenoiazomai.gr και λαμβάνουμε promo code με εκπτώσεις σε προϊόντα Nestlé
  • Με τον ίδιο κωδικό μπορούμε να κερδίζουμε επιπλέον προνόμια και εκπτωτικά κουπόνια στην εφαρμογή της Cyclefi η οποία προωθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της επανάχρησης.

Το πρόγραμμα «Μπες στον Κύκλο» Roadshow:

10 με 16 Ιουνίου: ΑΒ Βασιλόπουλος Εθνικής (20ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας)

24 με 30 Ιουνίου: Υπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στη Νέα Χαλκηδόνα (Λεωφόρος Αχαρνών 467)

1 με 7 Ιουλίου: Υπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην Καλλιθέα (Ευριπίδου 69 - Αιγέως 31-35 & Ασκληπιού, Πρώην Εργοστάσιο ΙΖΟΛΑ)

15 με 21 Ιουλίου: ΑΒ Βασιλόπουλος Ελληνικού (Λεωφ. Βουλιαγμένης 43-45, Ελληνικό)

22 με 28 Ιουλίου: ΑΒ Βασιλόπουλος Βριλησσίων (Λεωφ. Πεντέλης 39, Βριλήσσια).

Το Κορπή®  έκανε την αλλαγή με σεβασμό στο περιβάλλον! Επίλεξε προϊόντα από ανακυκλωμένο πλαστικό, γίνε και εσύ μέρος της αλλαγής και μπες στον κύκλο!

#Mpesstonkyklo της Ανακύκλωσης

#Mpesstonkyklo της Κυκλικής Οικονομίας

#Mpesstonkyklo του Νερού

Νέο Τηλεοπτικό Σποτ Κορπή

Tο μήνυμα της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από το νέο τηλεοπτικό του Κορπή που βγήκε on air στις 16/6/2021.

Στο βίντεο βλέπουμε το ταξίδι του νερού, από τη δημιουργία του μέχρι να καταλήξει στο μπουκάλι μας. Ένα μικρό παιδί, πίνει με λαχτάρα νερό από το μπουκάλι το οποίο στη συνέχεια το τοποθετεί μέσα στον κάδο ανακύκλωσης. Κατόπιν, απεικονίζεται η νέα καινοτόμα συσκευασία με 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET & 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPE στο φιλμ. Στη συνέχεια, μια νεαρή κοπέλα σχηματίζει τον κύκλο της ανακύκλωσης, με κινήσεις του σώματος της με τα χέρια ανοιχτά.

Από την αρχή μέχρι το τέλος, απεικονίζεται ο κύκλος του νερού, και ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα καλέσματος να γίνουμε μέρος αυτού, αποτελεί κύριο στοιχείο του video. 

Άλλες Ενέργειες

Το Κορπή ® δεν στοχεύει μόνο στην εκπαίδευση αλλά εμπνέει τον κόσμο για να αποκτήσει οικολογικές συνήθειες, έτσι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού φέτος είχε φιλική προς το περιβάλλον διάθεση ώστε οι καταναλωτές να γίνουν μέρος της αλλαγής και να «Μπουν στον Κύκλο». Με περιβαλλοντικά μηνύματα αλλά και με εκπλήξεις σε μαμάδες Influencers έκανε το κοινό να συμμετέχει ενεργά και να μάθει μέσα από διαδραστικά παιχνίδια.

Sponsored by Nestlé

v