8 ατράνταχτες αποδείξεις ότι έχεις να κάνεις με έναν αθεράπευτο φραγκοφονιά

8 ατράνταχτες αποδείξεις ότι έχεις να κάνεις με έναν αθεράπευτο φραγκοφονιά

Ο έρωτας είναι τυφλός λέει ο λαός και είναι αλήθεια: όταν είμαστε ερωτευμένοι δεν βλέπουμε μπροστά μας, πόσο μάλλον να δώσουμε και σημασία στα ελαττώματα του καλού μας. Αυτά τα ανακαλύπτουμε αργότερα, μετά την απομάκρυνση απ’ το ταμείο, όταν είναι πλέον αργά για να κάνουμε οτιδήποτε. Τα περισσότερα, βέβαια, είναι ανώδυνα, υπάρχουν όμως και κάποια που είναι σούπερ ενοχλητικά, όπως π.χ. η τσιγγουνιά. Αν, λοιπόν, υποπτεύεστε ότι έχετε μπλέξει με έναν κρυφοτσιφούτη, αναλογιστείτε αν τσεκάρει κάποια από τα παρακάτω σημάδια.

Πληρώνει μόνο γι’ αυτά που τρώει 

«Εγώ δεν έχω φάει ντοματοσαλάτα, θ’ αφήσω μόνο για τρία καλαμάκια» έλεγε πάντα όταν βγαίνατε για σουβλάκια με την παρέα, αλλά εσύ θεωρούσες ότι είναι απλώς… της λεπτομέρειας. Δεν σου πέρασε απ’ το μυαλό τότε, αν συνεχίζει να το κάνει όμως (π.χ. «ο γιος μας έφαγε μόνο τηγανητές πατάτες»), μήπως να θορυβηθείς λίγο;

Η βενζίνη είναι πάντα «στα ύψη» 

«Καλά, ξέρεις πόσο έχει πάει η βενζίνη; Δεν είμαστε για εκδρομές» σου έλεγε κάθε που άνοιγε ο καιρός κι έσυ τον έλεγες οικονόμο και γεννημένο νοικοκύρη. Πλέον όμως με τα παιδιά, οι εκδρομές δεν είναι κάτι που αναβάλλεται έτσι απλά, επειδή οι σεΐχηδες ανέβασαν το πετρέλαιο. Αν επιμένει, λοιπόν, πρέπει να πατήσεις πόδι πριν το κάνουν τα παιδιά.

Βρίσκει τα νησιά μας ωραία, αλλά τσιμπημένα 

«Ωραίο νησί βρε παιδί μου, αλλά πα-νά-κρι-βο» έλεγε όποτε γυρνούσατε από διακοπές και μετά κάνατε κάνα μήνα να βγείτε απ’ το σπίτι. Ότι είναι ακριβά τα νησιά δεν το συζητάμε, αλλά κρίμα να είναι αυτό το πρώτο πράγμα που σου μένει από τις διακοπές σου. Τότε, βέβαια, τον έλεγες ρεαλιστή, σήμερα όμως τον λες και μίζερο.

Ποτέ δεν είναι καιρός για έξοδα 

«Δεν είναι καιρός για έξοδα» έλεγε όποτε του ζητούσες κάτι για το σπίτι και κατέληγες να κάνεις τη δουλειά σου με ό,τι είχες διαθέσιμο. Εντάξει, όταν ξεκινάς τη ζωή σου είναι φυσιολογικό να είσαι φειδωλός και να μην ξανοίγεσαι. Αλλά αν συνεχίζει να προτιμά τα μπαλώματα απ’ το να αντικαταστήσει μια παλιατζούρα, υπάρχει πρόβλημα.

Έχει κεράσει τόσο λίγες φορές που τις θυμάσαι όλες 

Το «άσε, κερνάω εγώ σήμερα» ήταν μια φράση που δεν είχες ακούσει συχνά απ’ το στόμα του, αλλά ήταν νέος και σου φαινόταν νορμάλ να μην έχει τέτοια... κολλήματα και αχρείαστους ψυχαναγκασμούς. Αν, όμως, συνεχίζει να έχει καβούρια στην τσέπη, ενώ όλοι οι φίλοι σας κερνάνε σε κάθε ευκαιρία, δεν φαίνεται μόνο αυτός τσιγγούνης, αλλά κι εσύ.

Δεν πιστεύει στο δίπτυχο επίσκεψη-δώρο 

«Μια επίσκεψη είναι, δεν γιορτάζει κανείς» έλεγε κάποτε όταν πηγαίνατε σε φίλους και ήθελες να πάρεις γλυκά, αλλά εντάξει, οι φίλοι σας τότε δεν έδιναν σημασία σ’ αυτά. Πλέον όμως, οι φίλοι δεν σας περιμένουν να κάνετε μαραθώνιο ταινιών τρόμου και όποτε έρχονται εκείνοι, φέρνουν πάντα το κατιτίς τους κι εσύ νιώθεις άσχημα επειδή ο άλλος είναι καρμοίρης.

Θεωρεί τα μικρά συμβολικά δώρα πιο... «αυθεντικά» 

«Η κίνηση είναι που μετράει...» έλεγε κάθε φορά που έπαιρνε ένα μικρό και φτηνό δώρο, χαρακτηρίζοντάς το ως «συμβολικό», κι εσύ νόμιζες ότι η λιτότητα είναι μέρος της φιλοσοφίας του για τη ζωή. Αν όμως συνεχίζει να παίρνει φτηνιάρικα δώρα και να τα ονομάζει συμβολικά, τότε δεν είναι απλός, είναι απλά φτηνιάρης.

Λέει παντού ότι είναι άφραγκος

«Άμα με γυρίσεις ανάποδα δεν θα πέσει ούτε πενηνταράκι» έλεγε κάποτε χαριτολογώντας και έτσι τη βγάζατε με πασατέμπο στην πλατεία, ακόμη και στην επέτειό σας, σαν σε παλιά ελληνική ταινία. Αν το λέει ακόμη όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, όμως, δεν είναι για να τιμήσει εκείνες τις ασπρόμαυρες εποχές, αλλά για να τον λυπούνται και να μην τον ματιάσουν.

v