Άντρας με Αλτσχάιμερ ερωτεύτηκε ξανά τη γυναίκα του και τη ζήτησε σε γάμο!

Άντρας με Αλτσχάιμερ ερωτεύτηκε ξανά τη γυναίκα του και τη ζήτησε σε γάμο!

Ένα Σάββατο βράδυ τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς ο Peter και η Lisa Marshall, έβλεπαν αγκαλιασμένοι την αγαπημένη τους τηλεοπτική εκπομπή, o Peter της έκανε πρόταση γάμου. Αυτό που δεν θυμόταν ωστόσο, ήταν ότι ήταν ήδη παντρεμένοι!

Ο 56χρονος είχε διαγνωσθεί το 2018 με μια πρώιμη μορφή Αλτσχάιμερ και είχε αρχίσει να χάνει την μνήμη του και κάθε ανάμνηση που είχε με την αγαπημένη του.

Είχε ξεχάσει την γνωριμία τους, το πρώτο τους φιλί και αργότερα τον γάμο τους.

«Είναι θλιβερό», είπε η 54χρονη Lisa στο CNN. «Mπορεί να έχουμε νέες αναμνήσεις μαζί αλλά με πονάει όταν θέλω να θυμηθώ κάτι από τα παλιά. Είναι αδύνατο όμως. Δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα τώρα, πόσο μάλλον τι συνέβη πριν από 20 χρόνια».

Το ζευγάρι που είναι παντρεμένο 12 χρόνια τώρα, γνωρίστηκε ενώ ήταν παντρεμένοι με άλλους συντρόφους. Ήταν απασχολημένοι μεγαλώνοντας τα παιδιά τους, ωστόσο έγιναν καλοί φίλοι και είχαν επικοινωνία μέχρι που η οικογένεια του Peter μετακόμισε στο Κοννέκτικατ.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο χωρίς επαφή, επανασυνδέθηκαν όταν ανακάλυψαν ότι και οι δύο είχαν χωρίσει. Μετά από ένα ραντεβού έγιναν αχώριστοι και μόλις τα παιδιά τους πήγαν στο κολλέγιο παντρεύτηκαν.

Όλα κυλούσαν καλά μέχρι που ο Peter άρχισε να αλλάζει. «Ξεκίνησε να ξεχνά συνέχεια τα κλειδιά του. Μετά το πορτοφόλι του. Άρχισε να ξεχνά τις λέξεις και την σημασία τους Έκανε μεγάλη προσπάθεια να σχηματίσει μια πρόταση» είπε συγκινημένη η Lisa.

Μετά από πολλές εξετάσεις, ο Peter διαγνώστηκε με νόσο του Αλτσχάιμερ στις 30 Απριλίου 2018. Η πρώτη φορά που ξέχασε ποια ήταν η γυναίκα συνέβη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. «Όσο ταξιδεύαμε μου έδινε οδηγίες για να τον πάω σπίτι του. Σαν να ήμουν μια απλή οδηγός, σαν να μην ήξερα πού ζούσαμε».

Τα πράγματα χειροτέρευαν αλλά το ζευγάρι συνέχισε να μένει μαζί. O Peter ερωτεύτηκε για δεύτερη φορά στη ζωή του τη γυναίκα του και της ζήτησε να τον παντρευτεί.

«Ήταν τόσο συγκινητικό! Ερωτεύτηκε δύο φορές μαζί μου». Στις 26 Απριλίου, ο Peter και η Lisa ενώθηκαν ξανά με τα δεσμά του γάμου «Θα είμαστε μαζί μέχρι το τέλος. Τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει. Τίποτα.», κλείνει λέγοντας η ευτυχισμένη νύφη.

Πηγή: cnn.com

v