Στην Αλόννησο η μικρή Λυδία – «Θα την αγκαλιάσουμε όλοι στο νησί» λένε οι κάτοικοι

Στην Αλόννησο η μικρή Λυδία – «Θα την αγκαλιάσουμε όλοι στο νησί» λένε οι κάτοικοι

Η μικρή Λυδία, η μόλις ενός έτους κορούλα της αδικοχαμένης Καρολάιν, είναι αυτή τη στιγμή το τραγικό πρόσωπο στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. Το παιδί βρίσκεται ήδη στην Αλόννησο με τους γονείς της μητέρας του, οι οποίοι έχουν αναλάβει την προσωρινή επιμέλειά του ως τον Σεπτέμβριο που θα ληφθεί η τελική απόφαση.

Η μικρή Λυδία έφθασε στην Αλόννησο, στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς το απόγευμα της Τρίτης, λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ολο το νησί περίμενε το παιδί και όλοι θέλουν να γίνουν μία μεγάλη αγκαλιά για αυτό. Μάλιστα με το που έφτασε η γιαγιά Σούζαν στο νησί με το μωρό, πήγε κατευθείαν στο σπίτι, όπου κάθισε στο μπαλκόνι αγκαλιά με τη μικρή Λυδία και κοιτούσε τη θάλασσα. Τώρα οι παππούδες είναι αυτοί που καλούνται να καλύψουν το κενό των γονιών της μικρής.

Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, και μετά την απόφαση που δίνει την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού στην οικογένεια της Καρολάιν, η μητέρα του συζυγοκτόνου, συνοδευόμενη από τον άλλο της γιο, παρέδωσε την εγγονή της στην οικογένεια της 20χρονης. Η μικρή Λυδία θα περάσει τα επόμενα χρόνια της ζωής της στον τόπο που μεγάλωσε και η αδικοχαμένη μητέρα της. Από την πλευρά τους, οι γονείς του πιλότου θα μπορούν να βλέπουν το παιδί μόνο στην Αλόννησο, πέντε φορές τον μήνα, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.

«Η απόφαση για την μικρή Λυδία είναι προσωρινή» λέει στην κάμερα φίλη της οικογένειας της Καρολάιν. «Ας περιμένουμε και την οριστική. Δεν θα πρέπει το σπίτι της Σουζάνας να γίνει φυλακή για την μικρή Λυδία. Δηλαδή, εάν πολιορκείται καθημερινά το σπίτι από τηλεοράσεις και ρεπόρτερ και δεν μπορεί η Σουζάνα να βγάλει το παιδί μια βόλτα να αρχίσει να αναπνέει και να προσαρμόζεται στο περιβάλλον θα είναι λυπηρό», είπε στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο η Χαρίκλεια Θεοδώρου, φίλη της οικογένειας της Καρολάιν. «Πρέπει να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ασφάλειας. Θα την αγκαλιάσουμε όλοι στο νησί» πρόσθεσε η κ. Θεοδώρου και εξήγησε: «Αρχίζει ένας Γολγοθάς, αλλά η Αλόννησος θα αγκαλιάσει τη μικρή Λυδία. Ωστόσο, ο ρόλος μας πρέπει να είναι διακριτικός, καθώς έχει χάσει και τους δύο γονείς. Το παιδί θα πρέπει να ξαναγεννηθεί και να ''υιοθετηθεί'' από ένα νέο περιβάλλον».

Ο συνήγορος των γονέων της άτυχης 20χρονης μητέρας Αθανάσιος Χαρμάνης σημείωσε πώς «υπεβλήθησαν δύο αιτήσεις στην κ. Εισαγγελέα με επιβοηθητικό ρόλο. Από την πλευρά της οικογένειας του κ. Αναγνωστόπουλου υπεβλήθη ένα αίτημα για να εκδοθεί διάταξη όσο αφορά τη συνεπιμέλεια, δηλαδή το παιδί να είναι έξι μήνες στην Αθήνα τους χειμερινούς μήνες και 6 μήνες στην Αλόννησο» όμως, τόνισε πως αυτό έχει κάποιες τεχνικές δυσκολίες. «Συνήθως επιδιώκουν να μην ταλαιπωρείται το παιδί ούτε να μετακινείται ούτε να έχει συχνές αλλαγές περιβάλλοντος. Και με την πρόταση για τους 6 μήνες, θα είναι μια διάσπαση του παιδιού και έτσι δεν θα μπορεί να προσαρμοστεί πουθενά», εξέφρασε, σημειώνοντας ότι η οικογένεια της Καρολάιν έχει ζητήσει να υπάρξει απόφαση για μόνιμη διαμονή του παιδιού, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια».

«Η μητέρα της Καρολάιν ουδέποτε αρνήθηκε και ούτε ποτέ θα αρνηθεί την επικοινωνία. Δηλαδή, όταν έρθουν οι παππούδες στην Αλόννησο θα πάρουν το παιδί για να το δουν, θα το πάρουν και μία και δύο ημέρες», τόνισε ο κ. Χαρμάνης.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v