«Η πεθερά μου με πιέζει να θηλάσω, γι' αυτό δεν την ξαναβάζω σπίτι μου»

«Η πεθερά μου με πιέζει να θηλάσω, γι αυτό δεν την ξαναβάζω σπίτι μου»

Ο θηλασμός είναι μια από τις πιο όμορφες και ιερές στιγμές μεταξύ μητέρας και μωρού. Για κάποιες μαμάδες ωστόσο, δεν είναι εύκολο. Άλλες δεν μπορούν, ενώ άλλες επιλέγουν να μη θηλάσουν για προσωπικούς λόγους. Είναι δικαίωμά τους και κανείς δεν πρέπει να επιβάλλει τα πιστεύω και τα θέλω του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μια νέα μαμά επέλεξε να την φόρμουλα έναντι του θηλασμού και δέχτηκε την επίκριση και τα αρνητικά σχόλια της πεθεράς της. Η 26χρονη απευθύνθηκε στους χρήστες του Reddit, ζητώντας τη γνώμη τους.

«Έγινα πρόσφατα μανούλα. Η οικογένεια του άντρα μου πετάει στα σύννεφα από χαρά, ωστόσο με κατακρίνουν επειδή δεν θηλάζω. Ο άντρας μου έχει σεβαστεί αυτή την επιλογή μου. Όχι όμως και η μητέρα του. Συνεχώς αναφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα - πόσο καλό κάνει στο μωρό και ότι πάντα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή της μητέρας. Της εξήγησα ότι δεν συμμερίζομαι την άποψή της και την παρακάλεσα να το σεβαστεί. Μου ζήτησε συγγνώμη και θεώρησα ότι το θέμα λήξαν.

Τρεις μέρες αργότερα τα πεθερικά μου θα μας επισκέπτονταν. Στον δρόμο με ενημέρωσαν ότι σταμάτησαν σ' ένα φαρμακείο. Η πεθερά μου με ενημέρωσε ότι βρήκε κάτι που θα με βοηθούσε να θηλάσω. Αρνήθηκα. Ήμουν αρκετά ξεκάθαρη και της είπα ότι αν με επισκέπτεται γι' αυτόν τον λόγο να μην μπει στον κόπο να έρθει».

Τα πεθερικά της περίμεναν 3 ώρες έξω απ' το σπίτι μέχρι που εμφανίστηκε ο γιος τους. Όταν έμαθε τι συμβαίνει, αρνήθηκε τη «βοήθειά» τους. Η κοπέλα αναρωτήθηκε αν το γεγονός ότι έδιωξε την πεθερά της είναι τόσο μεμπτό όσο ακούγεται, όμως, οι χρήστες του Reddit έσπευσαν να πάρουν το μέρος της.

Μάλιστα ένας σχολίασε «Είναι απαράδεκτοι και δεν έχουν ίχνος σεβασμού. Ξεκαθάρισες τα όριά σου, όμως, προσπάθησαν να τα καταπατήσουν. Καλά τους έκανες».

Πηγή: mirror.co.uk

v