5 εύκολες συνταγές για κρέμες και ρυζόγαλα

5 εύκολες συνταγές για κρέμες και ρυζόγαλα

Οι σπιτικές κρέμες αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των παιδιών αλλά και ένα εύκολο επιδόρπιο για τους καλεσμένους. Δείτε πέντε νόστιμες συνταγές με άρωμα βανίλιας που πρέπει να βρίσκονται πάντα στο ψυγείο σας.

 

Κρέμα καραμελέ

 

Τι θα χρειαστείτε:

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά (μετρήστε το στο κουτί του ζαχαρούχου) φρέσκο γάλα
1 λεμόνι (φλούδες)
3 βανίλιες
6 αυγά

Τι θα κάνετε: Ζεσταίνετε το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα σε κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις φλούδες του λεμονιού. Ρίχνετε τις 3 βανίλιες. Αφήνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, να πάρει βράση. Σε μπολ σπάτε τα 6 αυγά και τα χτυπάτε απαλά με το σύρμα, να διαλυθούν. Δεν θέλετε να αφρίσουν! Προσεκτικά, με μία κουτάλα ρίχνετε λίγο από το ζεστό μείγμα γάλακτος στα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Συνεχίζετε έτσι ώστε να ρίξετε όλο το γάλα στα αυγά. Ετοιμάζετε την καραμέλα: Διαλύετε 1/2 κούπα ζάχαρη με 3 κουτ. σούπας νερό σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε τη ζάχαρη και την αφήνετε να καραμελώσει. Όταν πάρει χρώμα καφέ τη βγάζετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στη φόρμα. Προσθέτετε και το μείγμα της κρέμας. Τοποθετείτε τη φόρμα σε ταψί με νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση της φόρμας και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45΄ στους 200ο Κελσίου. Τη βγάζετε και αφού κρυώσει τη βάζετε στο ψυγείο. Την αναποδογυρίζετε την επόμενη μέρα. Προηγουμένως βυθίζετε τη φόρμα σε μεγαλύτερο σκεύος με βραστό νερό για να μαλακώσει η καραμέλα και να πέσει εύκολα η κρέμα.

Συνταγή: argiro.gr

Πανακότα

Πανακότα

Τι θα χρειαστείτε:

3 φύλλα ζελατίνας
200 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα φρέσκο
2 κουτ. ζαχαρη
1 δόση βανίλια
Γλυκό κουταλιού της προτίμησης σου

Τι θα κάνετε: Αρχικά ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας σε νερό και τα αφήνετε να μαλακώσουν.Το νερό πρέπει να είναι κρύο, γιατί αν είναι ζεστό τα φύλλα θα λιώσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύετε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε και την βανίλια. Κατεβάζετε το μείγμα από την φωτιά, πριν πάρει βράση. Το χύνετε σε μικρά φορμάκια. Βάζετε τα φορμάκια στο ψυγείο για 4 ώρες, ώσπου να πήξει η κρέμα. Η πανακότα πήζει στο ψυγείο, όχι στην κατσαρόλα. Για να ξεφορμάρετε το γλυκό, βυθίζετε τα φορμάκια σε ζεστό νερό. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε περιχύνετε κάθε μερίδα με σιρόπι από γλυκό κουταλιού.

Συνταγή: bletsas.gr

Κρεμ Μπρουλέ

Κρεμ Μπρουλέ

Τι θα χρειαστείτε:

600 γραμμ. κρέμα γάλακτος
140 γραμμ. ζάχαρη
120 γραμμ κρόκο αβγού η 4 κρόκους
120 γραμμ κακάο
Ξύσμα από 3 πoρτοκάλια

Τι θα κάνετε: Παίρνετε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το ρίχνετε σε μια κατσαρόλα, μαζί με τη κρέμα γάλακτος και το αλεσμένο κακάο. Τοποθετείτε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύετε ελαφρά με τον ‘αυγοδάρτη’ και αφήνετε να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 100 βαθμούς. Όταν έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, ρίχνετε 120 γρ. κρόκο αυγού, τη . ζάχαρη και τα χτυπάτε με τον αυγοδάρτη. Προσθέτετε στο μπολ το περιεχόμενο της κατσαρόλας και χτυπάτε αφού το περάσετε από σουρωτήρι. Αδειάζετε το μείγμα που ετοιμάσατε στα μπολάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί, το οποίο γεμίζετε με νερό, ίσα που να καλύπτει το 1/3 από τη βάση των μπολ. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο στους 100 βαθμούς φούρνο, για 1 ώρα.  Όταν οι κρέμες είναι έτοιμες, ρίχνετε λίγη ζάχαρη στο κάθε μπολάκι και την καίμε με φλόγα, γυρίζοντας τα συγχρόνως.

Συνταγή: eliasmamalakis.gr

Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

Τι θα χρειαστείτε:

4 κούπες γάλα
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
λίγο αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κουταλιές του γλυκού κορν-φλαουρ.
κανέλα

Τι θα κάνετε: Βάζετε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει. Από τις 4 κούπες γάλα κρατάτε τη 1/2 κούπα εκτός, στην οποία θα διαλύσετε τις 2 κουταλιές κορν-φλαουρ και τη βανίλια. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίχνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα που έχετε κρατήσει κι έχετε διαλύσει το κορν-φλαουρ και τη βανίλια. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει (θα το δείτε με το μάτι). Μοιράζετε στα μπολάκια και ρίχνετε από πάνω κανέλα. Βγαίνουν περίπου 6-7 μπολάκια (ανάλογα το μέγεθος).

Συνταγή /φωτογραφία: sintagespareas.gr

Κρέμα με φράουλες

Κρέμα βανίλια με φράουλες

Τι θα χρειαστείτε:

4 κρόκους αυγού
2 κούπες φράουλες
1 κ.σ. βούτυρο
4 φλυτζάνια γάλα
1 βανίλια
1 κ.γ. αλάτι
1/4 της κούπας κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κ.σ. για τις φράουλες
χυμό από μισό λεμόνι

Τι θα κάνετε: Βάζετε τις φράουλες σε χυμό από μισό λεμόνι και 2 κουταλιές ζάχαρη και τις αφήνετε 10'. Ανακατεύετε έντονα τις φράουλες με τη ζάχαρη να διαλυθούν λίγο και να βγάλουν τα υγρά τους. Βράζετε το γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια και την μισή κούπα ζάχαρη. Σε μια κούπα ανακατεύετε το κορν φλάουρ με λίγο κρύο γάλα μέχρι να διαλυθεί τελείως και το ρίχνετε σιγά σιγά στο βραστό γάλα ανακατεύοντας δυνατά. Το αφήνετε να πάρει μια βράση και μετά ρίχνετε τους κρόκους και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τις φράουλες με το ζουμί στην κρέμα. Μοιράζετε σε μπολάκια.

Συνταγή / φωτογραφία: cook-cool.blogspot.gr

v