Προσπαθούμε για παιδάκι χωρίς επιτυχία. Τι να κάνω;

Προσπαθούμε για παιδάκι χωρίς επιτυχία. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Εδώ και ένα χρόνο προσπαθούμε με τον άντρα μου για παιδί. Πήγαμε στον γιατρό τελικά - τον Νοέμβριο αφαίρεσα ένα πολύποδα που είχα στην μήτρα. Από τότε μέχρι τώρα προσπαθούμε αλλά ακόμα τίποτα. Έχω ακούσει ότι όταν αφαιρέσεις τον πολύποδα πιάνεις αμέσως παιδί. Τι μπορεί να φταίει; Έχω άγχος, βασικά αγωνία θα το έλεγα, γιατί κάθε μήνα απογοητεύομαι. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αλλά μου είναι δύσκολο! Ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση:

Η ηλικία σας είναι μικρή και η εμφάνιση πολυπόδων είναι σπάνια σε αυτές τις ηλικίες. Δε νομίζω ότι η αιτία που δεν μένετε έγκυος είναι ο πολύποδας, αλλά θέλει μια διερεύνηση βασική. Η διερεύνηση αυτή γίνεται από τον ειδικό ιατρό αλλά πριν πάτε για να δούμε τι γίνεται, καλό είναι να κάνετε μια ορμονική εξέταση, η οποία λέγεται ΑΜΗ (Anti mullerian hormone), θυρεοειδή, Υστεροσαλπιγγογραφία για να ελέγξετε κατά πόσο διατηρούνται ανοιχτές οι σάλπιγγες καθώς και ένα σπερμοδιάγραμμα. Έχοντας αυτά μπορούμε να κρίνουμε με απόλυτη επιτυχία την επόμενη κίνηση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v