Μαμά αφήνει τον 17 μηνών γιο της να μαγειρεύει για να γίνει ανεξάρτητος!

Μαμά αφήνει τον 17 μηνών γιο της να μαγειρεύει για να γίνει ανεξάρτητος!

Ένας μπόμπιρας 17 μηνών εντυπωσίασε την κοινότητα του Tik Tok, όταν η μητέρα του μοιράστηκε ένα βίντεο, στο οποίο το μικρό αγοράκι φτιάχνει το φαγητό του στη μικρή του κουζινούλα. «Θέλω να είναι ανεξάρτητος και να μη βασίζεται σε κανέναν» δήλωσε περήφανη η μαμά του και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε viral.

lauralove5514 μοιράστηκε τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνει τα παιδιά της και καθώς φαίνεται, επικεντρώνεται πολύ στο να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για να μπορούν να φροντίζουν μόνα τους τον εαυτό τους. Ακολουθεί το σύστημα της Μαρία Μοντεσσόρι έτσι ώστε τα μικρά της να γίνουν γρήγορα ανεξάρτητα.

Σε πρόσφατο βιντεάκι της έδειξε τον 17 μηνών γιο της να φτιάχνει χούμους, να αλείφει νουτέλα στο ψωμί του ή να κόβει τις μπανάνες του στην μικρή του κουζινούλα.

«Αν δυσκολεύεται με κάτι, θα του δείξω βήμα-βήμα πώς γίνεται, θα του το εξηγήσω κα μετά θα τον αφήσω μόνο του να κάνει το δικό του» είπε περήφανα η μητέρα, ενώ τόνισε πώς είναι σημαντικό να μην διορθώνουμε τυχόν λάθη τους, έτσι ώστε να μην νομίζου ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν.

Συνέχισε λέγοντας ότι καλό είναι να προμηθευτεί όποιος θέλει μαγειρικά εργαλεία, φτιαγμένα ειδικά για νήπια. Ο γιος της έχει τον δικό του μίνι πάγκο εργασίας, ψυγείο και σκεύη ώστε να μπορεί εύκολα να φτιάχνει το σνακ του.

«Πριν κάνετε κάτι για το παιδί σας, αναρωτηθείτε μήπως μπορεί να το κάνει μόνο του» συμβουλεύει τους γονείς, ενώ πρόσθεσε «αφήστε τα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους».

Το βίντεο συγκέντρωσε πολλές θετικές αντιδράσεις ωστόσο υπήρξαν και ορισμένοι που το θεώρησαν υπερβολικό στην ηλικία που βρίσκεται. Υπήρξαν αρκετά σχόλια του τύπου «Αφήστε τα μωρά να είναι μωρά!»

Πηγή: thesun.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v