Μαθητές ζωγράφισαν στις σκάλες του σχολείου τους κλασικά λογοτεχνικά αριστουργήματα

Μαθητές ζωγράφισαν στις σκάλες του σχολείου τους κλασικά λογοτεχνικά αριστουργήματα

Οταν τα παιδιά αφήνουν ελεύθερη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, το αποτέλεσμα μπορεί να μας εκπλήξει! Ζωντανό παράδειγμα οι μαθητές του 57ου Γενικού Λυκείου Αθηνών που αποφάσισαν να ζωγραφίσουν τις σκάλες του σχολείου τους και το αποτέλεσμα έγινε viral με πολλά σχόλια, αναδημοσιεύσεις και likes.

Οι μαθητές που αξιοποίησαν το χρόνο τους μακριά από τα θρανία, έκαναν μια καλλιτεχνική παρέμβαση στο σχολείο τους την οποία σίγουρα θα εκτιμήσουν όχι μόνο σπουδαίοι ζωγράφοι και εικαστικοί, αλλά και οι φανατικοί της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Συγκεκριμένα, ζωγράφισαν τα σκαλιά του σχολείου τους, και στο κάθε σκαλοπάτι ζωγράφισαν κι ένα βιβλίο -ορόσημο για την παγκόσμια λογοτεχνία, με διαφορετικό χρώμα εξωφύλλου και καλλιτεχνικά γράμματα. Έτσι, μεταμόρφωσαν τη σκάλα σε… βιβλιοθήκη.

Τα βιβλία που ζωγράφισαν είναι τα εξής: 

«Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ», «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» της Χάρπερ Λι, «Περηφάνια και Προκατάληψη» της Τζέιν Όστεν, «1984» του Όρσον Γουέλς, «Πλάτωνος Πολιτεία», «Η φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες, «Η ζωή εν τάφω» του Στράτη Μυριβήλη, «Μάκβεθ» του Σέξπιρ, «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου είναι μερικά από τα εμβληματικά βιβλία που κοσμούν πλέον τις σκάλες του σχολείου.

Πηγή: iefimerida.gr

v