Θωμαΐδης: «Τα 3.000 κρούσματα ήρθαν νωρίτερα - είμαστε κοντά στα 20.000»

Θωμαΐδης: «Τα 3.000 κρούσματα ήρθαν νωρίτερα - είμαστε κοντά στα 20.000»

O καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί και έκανε αναφορά στη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην χώρα αλλά και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως είπε η μεγάλη διασπορά του ιού, ξεκινά από την Αττική και δύο περιοχές στην Κρήτη «αλλά επεκτείνεται πλέον και σε άλλες περιοχές, Λάρισα, Θεσσαλονίκη», όπως φανερώνουν οι αναλύσεις των λυμάτων. Στην Αττική μόνο, το ιικό φορτίο διπλασιάστηκε σημειώνοντας αύξηση κατά 105%. 

Όταν ερωτήθηκε για την αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, ο καθηγητής απάντησε: «Ήρθε πολύ πιο νωρίς από ότι περιμέναμε το νούμερο 3.000». Μετά τα 3.109 νέα κρούσματα που ανακοινώσε χθες ο ΕΟΔΥ, θύμισε πως ο ίδιος εκτιμούσε ότι θα φτάναμε σε τέτοιους αριθμούς στις αρχές Αυγούστου.

Για το εφιαλτικό σενάριο που διατύπωσε ο καθηγητής Νίκος Σύψας για 15.000 με 20.000 ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο, ο κ. Θωμαΐδης σχολίασε ότι φυσικά και μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν δεν εμβολιαστούν οι νέοι άνθρωποι.

Επανέλαβε ότι τα τρία όπλα που έχουμε στα χέρια μας είναι η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, η αυξημένη ιχνηλάτηση και ο περιορισμός των κρουσμάτων και τα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή: protothema.gr

v