Έχω χαμηλά οιστρογόνα. Να πάρω duphaston ή κάποιο άλλο φάρμακο;

Έχω χαμηλά οιστρογόνα. Να πάρω duphaston ή κάποιο άλλο φάρμακο;
Ερώτηση:
Καλημέρα σας. Έχω καθυστέρηση περιόδου 20 μέρες. Είχα ξανά πρόβλημα με την περίοδο πριν 2 μήνες - από τον Οκτώβρη 2020 έως Μάρτιο 2021 αμηνορροια και επανήλθε τον Απρίλιο έπειτα από συμπληρώματα ( inofert ). Ο λόγος που κόβεται η περίοδος μου είναι λόγω χαμηλών οιστρογόνων. Να πάρω duphaston ή κάποιο άλλο φάρμακο θα βοηθούσε;
Απάντηση:

Δυστυχώς δεν παρουσιάζετε σωστά το θέμα σας. Υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις τα οιστρογόνα και η δράση τους είναι πολυπαραγοντικές διαδικασίες οι οποίες σίγουρα δεν έχουν να κάνουν ούτε μπορούν να λυθούν με ένα φάρμακο που θα πάρετε, ένα χάπι ή οτιδήποτε άλλο. Θέλετε λοιπόν μια λεπτομερή εκτίμηση από ειδικό γυναικολόγο για να μπορέσει να τα λύσει τα  θέματα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v