Κάνοντας παιδιά: To ξένοιαστο πριν και το… χαοτικό μετά μέσα από 10 σκίτσα

Κάνοντας παιδιά: To ξένοιαστο πριν και το… χαοτικό μετά μέσα από 10 σκίτσα

Πριν κάνουμε παιδιά η ζωή μας ήταν πιο ξένοιαστη και ήρεμη. Μετά από δυο ροζ γραμμούλες στο τεστ εγκυμοσύνης, όμως, όλα είναι διαφορετικά. Ένα πράγμα μόνο είναι σίγουρο ωστόσο - δεν θα αλλάζαμε απολύτως τίποτα απ’ αυτή τη δύσκολη, εντελώς διαφορετική, χαώδη ζωή μας. Με αυτά τα σκίτσα θα γελάσετε και θα ταυτιστείτε.

Κάποτε δεν ήξερες πού είχες βάλεις τα κλειδιά σου και έψαχνες σαν την τρελή για ώρες. Τώρα, ξέρεις πού βρίσκεται το καθετί και σπεύδεις αμέσως να βοηθήσεις. Η «κατάρα» της μάνας! Όλα βρίσκονται μπροστά στα ματιά τους αλλά αν δεν εμφανιστείς εσύ δουλειά δεν γίνεται.

 

 

Πριν τα παιδιά κάθε δωμάτιο ήταν πεντακάθαρο και τακτοποιημένο. Τώρα έχεις πει προ πολλού «αντίο» στην τάξη και είσαι με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι για να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

 

 

Παλιά οι βόλτες με το άλλο σου μισό ήταν ξέγνοιαστες και ανέμελες, μετά τα παιδιά όμως όλα άλλαξαν! Κουβαλάς όλο το σπίτι σε κάθε σου έξοδο και τα μάτια σου κινούνται με ιλλιγγιώδη ταχύτητα απ' το ένα παιδί στο άλλο.

 

Από τη στιγμή που κάνεις παιδιά αρχίζεις και αναρωτιέσαι πόσοι άνθρωποι ζουν τελικά σ' αυτό το σπίτι! Μαγειρεύεις και πλένεις για ένα λόχο - κι ας είστε μόλις 4 άτομα!

Η αλήθεια είναι ότι σου λείπει λίγος χρόνος για τον εαυτό σου - μην ντρέπεσαι να το παραδεχτείς!- γι' αυτό και κρυφοχαίρεσαι με το άνοιγμα των σχολείων.

Από παιδί και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια... Και μάντεψε... ΠΟΝΑΕΙ!

Για να βρεις λίγο χρόνο να ξεκουραστείς και να ασχοληθείς με κάτι που σ' αρέσει για να χαλαρώσεις, πρέπει να αμπαρωθείς σε καμιά σοφίτα ή ντουλάπα του σπιτιού σου. Και εκείς όμως θα ακούς τις φωνές των παιδιών...

Μην περιμένεις πως μετά τα παιδιά θα απολαύσεις ήρεμα την ταινία σου... Θα σε βομβαρδίσουν με ερωτήσεις και μόλις μπεις στην διαδικασία να τους εξηγείς, θα βαρεθούν στο δευτερόλεπτο και θα εξαφανιστούν από δίπλα σου. Α, και η ταινία θα 'χει τελειώσει!

Τίποτα δεν μένει ακέραιο και στη θέση του για πάνω από δύο λεπτά. Το ΄χεις συνηθίσει όμως πια. Είπαμε, είσαι με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι!

Κάποτε λιαζόσουν με τις ώρες σε μια ξαπλώστρα και απολάμβανες τον ήλιο και τους ήχους από το κύμα... Τώρα, κυνηγάς τον Γιωργάκη να μην χτυπήσει, ενώ το Μαράκι και το μωρό έχουν κολλήσει σαν βδέλλες πάνω σου.

Γκρινιάζουμε αυτή είναι η αλήθεια. Ωστόσο, δεν θα αλλάζαμε τίποτα!

Πηγή: c-monetiquette.fr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v