Μύκονος: 17χρονος εκβίαζε την οικογένεια 12χρονης με γυμνές φωτογραφίες της

Μύκονος: 17χρονος εκβίαζε την οικογένεια 12χρονης με γυμνές φωτογραφίες της

Σοκ στην κοινωνία της Μυκόνου προκάλεσε η είδηση ότι ένας 17χρονος μαθητής συνελήφθη στο σπίτι του από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης επικοινωνούσε διαδικτυακά με 12χρονη και την έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο. Στη συνέχεια, ο 17χρονος απέστειλε το συγκεκριμένο ευαίσθητο υλικό στον πατέρα της ανήλικης, ζητώντας ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην το διαμοιράσει στο διαδίκτυο. Την καταγγελία για τον εκβιασμό από τον 17χρονο έκανε στην αστυνομία η μητέρα του κοριτσιού.

Κατόπιν, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε τον ανήλικο και εντόπισε τον τόπο κατοικίας του, στη Μύκονο. Αμέσως μετά κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό έρευνα υπόθεση και εντοπίστηκε πλήθος αρχείων, βίντεο και φωτογραφίες, όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονταν και η 12χρονη. Ο 17χρονος οδηγήθηκε άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Πηγή: thecaller.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v